Home

Nieuws 379 x bekeken

Zweeds agroconcern Lantmännen gaat verkeerde kant op

Stockholm - Het Zweedse agrohandels- en voedingsconcern Lantmännen heeft de omzet en de winst in de eerste negen maanden van dit jaar zien dalen. Op de onderste lijn bedraagt het resultaat 25 miljoen euro tegen 40 miljoen euro in de eerste drie kwartalen van 2011. De omzet zakte met 145 miljoen naar 3,1 miljard euro.

Deze negatieve ontwikkeling is volgens het management van de coöperatie veroorzaakt door de prijsoncurrentie op de voedingsmarkt en een zwakke vraag op de mechanisatiemarkt. Op de bioethanolproductie lijdt Lantmännen bovendien verlies. Concernchef Per Olof Nyman onderstreept dat er krachtige maatregelen zijn en zullen worden getroffen om het bedrijf op de juiste koers te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.