Home

Nieuws 956 x bekeken 2 reacties

Wolk Saharazand schuift over Nederland

Wageningen - Op dit moment, vrijdagmiddag, schuift met een zuidenwind een flinke wolk Saharazand hoog in de atmosfeer ons land binnen. Met de regen die komende avond en nacht wordt verwacht in vooral de westelijke helft van het land, is de kans groot dat het fijne zand met de regen naar beneden komt, meldt MeteoConsult.

Zand regenen doet het zo’n twee tot vijf keer per jaar. Maar dit keer gaat het om een wolk die zo groot is dat hij op satellietfoto’s is te zien, aldus een woordvoerder van het weerbureau. Door het natuurverschijnsel is op sommige plaatsen in het land vrijdagmiddag de zon wazig en de horizon in zuidelijke richting bruin.

Het zand is met grote snelheid onze kant op geblazen. In minder dan 24 uur tijd heeft het een afstand overbrugd van 2000 kilometer, van de Algerijnse Sahara naar Nederland. In de nacht van donderdag op vrijdag kwamen de eerst dunnere velden fijn zand over.

Laatste reacties

  • johan58

    Klimaatverandering? Zand erover!

  • Bison

    Gewoon af en toe een windshift.
    Sahara zand is normaal het levensblood van de amazon in Brazilie,het waait daar all duizend jaar heen

Of registreer je om te kunnen reageren.