Home

Nieuws 4122 x bekeken 14 reacties

Woede Britse boeren over houding dierenbescherming

Londen – De woede onder Britse boeren over de houding van de dierenbescherming RSPCA rond het ruimen van dassen tegen runder-tbc neemt verder toe. De RSPCA heeft aangekondigd aan de ruimactie deelnemende boeren uit te sluiten van haar Freedom Food accreditatieschema, iets dat door de National Farmers Union als hypocriet is betiteld.

De RSPCA uit zich al weken lang in het openbaar tegen het ruimen van dassen dat rond deze tijd in enkele proefgebieden kan beginnen. De dierenbescherming heeft eerder opgeroepen geen melk meer te kopen die van aan de proef deelnemende boeren afkomstig is. Nu is daar het dreigement met het opzeggen van de accreditatie voor Freedom Food, een keurmerk voor voeding die aan eisen op het gebied van dierenwelzijn voldoet, bijgekomen. Directeur Gavin Grant van de RSPCA heeft zich de laatste weken ook in de media herhaaldelijk fel tegen de ruimacties uitgesproken.

Directeur beleidszaken Martin Haworth van de NFU: "Wij nemen deze bedreiging tegenover onze leden hoog op. Onze advocaten kijken nu naar de details van de brieven die naar de deelnemers in Freedom Food zijn gestuurd. De welzijnseisen van de RSPCA geven aan dat boeren het niveau aan potentieel gevaarlijke pesten en plagen onder controle moeten houden om te voorkomen dat ziekten zich kunnen verspreiden. Daarbij mag waar mogelijk ook fysieke verwijdering gebruikt worden. Het nu geplande ruimen van dassen is maar een deel van een breed pakket aan maatregelen om runder-tbc aan te pakken. Het ruimen is beperkt tot nadrukkelijk omschreven gebieden en wordt ook scherp gereguleerd.’’ Haworth benadrukt daarbij dat de RSPCA wel het afschieten van 350.000 rendieren per jaar ondersteunt. "Je moet je afvragen wat hun werkelijke bedoelingen zijn. Het is buitengewoon teleurstellend dat de RSPCA nu tactieken gebruikt die je normaal kan verwachten van dierenactivisten."

Laatste reacties

 • joannes

  Precies, je mag je afvragen wat voor mensen er achter die dieren activisten zitten. Ze maken gebruik van agresieve reklame activiteiten, ze zijn agressief in hun opstelling, ze lijken veel geld te besteden aan het boeren dwars zitten......... Het zijn mensen die de wereld naar hun hand willen zetten vwb het dieet met marxistische middelen. De Politiek, de Wetgeving,..... de finananciers zouden weleens hele andere belangen kunnen hebben dat alleen die dieren en de natuur!

 • B bob

  Ook in Engeland neemt de Land en Tuinbouw niet meer zo'n belangrijke plaats meer in .

 • Frans Smit

  Gaat het niet bij alles gewoon om leven en laten leven ?!

 • joannes

  Wat bedoel je Frans?

 • zanden

  @joannes, Dierenactivisten zijn mensen die de klok luiden over het houden van dieren waarbij economische belangen voor gaan boven het belang dat dieren op zijn minst naar hun eigen aard kunnen leven. Tegen je natuur moeten leven maakt kwetsbaar en bevattelijk voor ziekte. Blijkbaar in dit geval voor runder-tbc. Logisch toch? Hoe zou het een mens vergaan die beknot wordt in zijn mens zijn? En dan gaat het niet aan de das er de schuld van te geven en die ook nog eens te doden. Dierenactivisten houden een spiegel voor. Maar u beschouwt het slechts als 'boeren dwars zitten.' Wees bereid om in de spiegel te kijken die u voorgehouden wordt. U zegt: 'Het zijn mensen die de wereld naar hun hand willen zetten.' Draait u niet de zaken om? Elke boer draagt een grote verantwoordelijkheid om dieren te beschermen tegen pijn en stress en hen te laten leven naar hun eigen specifieke aard. Dieren zijn immers weerloos aan de mens overgeleverd. Waarom doen veel boeren dat dan niet? Een dierenactivist zegt daarover: dat is geld verdienen over de ruggen van dieren. De dieren betalen het gelag en. Is dat eerlijk tegenover het dierenrijk?

 • Ross

  Wat simpel zanden.
  Wij hoeven niet in die spiegel te kijken omdat wij onze dieren respecteren in de normale veehouderij. Jullie die er totaal geen kaas van hebben gegeten dringen de bevolking dit beeld op. Ga aan het werk en schrijf niet van de domme dingen ga anders eens naar een bedrijf toe en kijk zelf.

 • zanden

  @ross. Wat verstaat u onder dieren respecteren? Mogelijk zijn we het dan met elkaar eens. Maar mijn reactie afdoen met uw laatste opmerkingen getuigt niet van respect.

 • Ross

  Dieren respecteren is een dierwaardig bestaan en dit niet vergelijken met mensen a.u.b.. Dieren worden gehouden door mensen om later te worden op gegeten. Ja en voor ze gegeten worden moeten ze eerst dood. Niemand vindt dit leuk maar hoort wel bij de voedselketen.

 • agratax2

  De Engelsen zijn kennelijk vergeten hoe slecht hun economie 50 jaar geleden was, toen hun voedsel pakket uit het buitenland kwam, vanwege de prijs en ze geen concurrerende industrie hadden om de valuta bij elkaar te sprokkelen. Als ze met dit soort acties de boeren de nek omdraaien, gaan ze dezelfde kant weer op. Zij niet alleen er zal in heel Europa nog het een en ander moeten veranderen om de economie weer vlot te trekken. Niet dat ik tegen dassen ben maar als ze een gevaar voor de gezondheid worden zijn er maar twee mogelijkheden en wel de gezondheid op het spel zetten of het aantal dieren op een veilig brengen en houden. Het blijkt dat er geen plaats is voor zoveel mensen en zoveel dieren op deze aardkloot en de mens wenst niet te kiezen.

 • joannes

  Zanden, wat een romantisch knuffelig idee heb je van de wereld. De mens heeft in zijn ontwikkeling, anders dan de dieren, zijn vaardigheden gebruikt en, in plaats van zijn prooi direct te doden en op te eten, heeft hij het gevangen vet gemest om het op het moment dat het hem uitkwam te doden en op te eten. Later hebben ze daar zelfs een beroep van gemaakt zoals er vele beroepen zijn. Zo zijn dieren samen gaan leven met mensen. Dieren onder elkaar zijn niet aardig en lief, dus waarom zullen we ons door die natuur en dieren laten overwoekeren. Een soort zelfdestructie!

 • B bob

  Zanden , kijk op Wakkerdier.nl en achtergeslotendeuren.org hoe de bio-industrieel ross graag omgaat met dieren. Dat de Dieren niet als mensen behandeld worden is wel duidelijk. Het is bij de beesten af die dierfolterindustrie.

 • Nines

  en wakker dier is zooooo heilig. Kijk naar haar geschiedenis, uit de tijd dat ze nog opgesplitst was in Lekker Dier en het dierbevrijdingsfront. Leuk hoor, duizenden beesten de natuur in schoppen. Beesten die de warmte nodig hadden van de stal, de ijzige nachtkou inschoppen. Fantastische vorm van dierenliefde hoor, activisten. Bbob, als jij werkelijk veehouder was geweest in dat o zo geweldige Texas van je, dan schaarde jij je niet achter StakkerDier en consorten.
  Wat activisten willen is de dier op gelijke hoogte zetten met de mens. Nobel streven, maar dieren denken daar heel anders over. Wanneer dieren merken dat zij op gelijke hoogte staan, zullen ze gaan overheersen. Dan worden zij de baas over ons. Neem nou een pluimveestal. Is er een kip die niet meekomt met de groteren, dan denderen de groteren er dwars overheen. Als ze bloed zien pikken ze er op in. Dan is de kip nog klein, je kan nagaan wat een losgeslagen stier teweeg kan brengen. Activisten begrijpen niets van dieren.

 • zanden

  @ross. Ik begrijp nog niet goed wat u verstaat onder een dierwaardig bestaan. Graag toch nog een toelichting. Dat ze dood gemaakt worden is me duidelijk, maar hoe vindt u dat een dierwaardig leven er tussen geboorte en dood uit zou moeten zien. En kunt u dat, als u zelf dieren houdt, ook waarmaken?
  Dat u dieren niet wilt vergelijken met mensen kan ik me nog voorstellen, er zijn veel mensen die zo denken. Maar het mag duidelijk zijn dat varkens, kippen en koeien net als mensen bewustzijn en gevoel hebben. Ze kunnen zich prettig en onprettig voelen, ze kunnen lijden aan pijn en lijden aan stress, al zeggen ze dat op een dierenmanier en niet op een mensenmanier. Vrouwelijke dieren hebben nestdrang en zorgzaamheid voor hun jongen, ze willen ze voeden en genieten van hun jongen. Zie de nestdrang van een varken:
  http://youtu.be/b97MTQWk2LY. En juist omdat wij de dierentaal pas leren verstaan als we intensief contact met ze maken, moeten we zorgvuldig met ze omgaan en hun eigenheid de ruimte geven. Hoe ziet u dat?

 • bvl

  Het gaat hier om het doden van besmette dassen in gebieden waarvan geweten is dat de dassen besmet zijn , ook een besmette das is ziek en lijdt daaronder , bij gebrek aan natuurlijke vijanden worden de trage zieke dassen niet gevangen en opgegeten door andere dieren maar blijven ze de ziekte verspreidend en zieltogend verderwaggelen . Ik vraag me af of de dierenrechtenactivisten de pijn en het lijden van een zieke das zo graag zien .

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.