Home

Nieuws 1511 x bekeken 14 reacties

Wakker Dier nomineert Liegebeesten 2012

Rijswijk - Wakker Dier heeft zondag de genomineerden voor de verkiezing Liegebeest 2012 bekendgemaakt. Dit is de prijs voor meest misleidende product, uiting of reclame als het gaat om dierenwelzijn. Albert Heijn en Iglo zijn twee van de zeven kanshebbers.

Mensen kunnen tot en met 21 oktober stemmen op de kandidaten. Die zijn genomineerd wegens leugens over de duurzaamheid en kwaliteit van hun producten en over weidegang en leefomstandigheden van de dieren.

Het is de vierde keer dat de dierenrechtenorganisatie de Liegebeest Trofee uitdeelt. Vorig jaar viel toenmalig CDA-Kamerlid Ger Koopmans de twijfelachtige eer ten deel vanwege onder andere de uitspraak 'foie gras is verantwoord geproduceerd'. In eerdere jaren wonnen de term scharrelei en de reclameslogan 'kalfsvlees, daar wordt echt iedereen vrolijk van'.

Wakker Dier hoopt dat de verkiezingen dit jaar voor de laatste keer nodig zijn. Volgens de dierenrechtenorganisatie is er een verbetering zichtbaar als het gaat om misleidende producten of uitspraken. Zo heeft Wakker Dier dit jaar op verpakkingen van scharreleieren geen plaatjes meer gevonden van kippen in de wei en worden producten uit de 'gangbare' vee-industrie niet meer 'diervriendelijk' genoemd.

Laatste reacties

 • Ross

  En de winnar is met 100% stemmen: Wakker Dier met de Plofkip.

 • joannes

  of met ....vegetarische slager :http://www.devegetarischeslager.nl/

 • ikkethuis

  de gangbare vee industrie noemen ze niet diervriendelijk?
  Als je natuurfilms ziet, en ziet hoe de dieren daar aan een einde komen....
  Daar zouden ze wat aan moeten doen, dat dit in 2012 nog kan op zulke brute wijze.

 • Mozes

  joannes, je hebt gelijk. Hét liegebeest van 2012 is Jaap Korteweg de echtgenoot van Marianne Thieme die sojabrokken verkoopt als 'kip' of 'hamstukjes'.

 • B bob

  Aalt Dijckhuizen (WUR opperhoofd ) en Louise Fresco ( marionet van de chemische industrie ) hebben allebij een gelijke kans op de eerste plaats.

 • B bob

  bij www.programmagemist.nl zag ik het programma buitenhof van afgelopen zondag en denk dat Mevrouw Fresco op eenzame hoogte staat . Ze kan liegen met heel haar lichaam en kwam gelukkig erg ongeloofwaardig over.

 • politiek

  Onduidelijk is of directeur van FNLI , Phillip den Ouden ook genomineeerd is. Ik zou deze op plaats 1 zetten. Hij is bekend en geeft toe dat het eenzijdig openbreken prijsafspraken , leveringscondities , betalingscondities, enz. bij supermarktketens zoals AH, JUMBO, C1000, gebruikelijk is. De federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie zegt dat dit williswaar in strijd is met wetgeving maar pleit voor het opstellen van een gedragscode. ? Mijn mening is dat je gedragscodes moet opostellen als er geen wetgeving is op dat gebied. Het opstellen van gedragscodes om wetgeving te volgen is ook niet erg nuttig denk ik. Men volgt immers wetgeving toch al niet. Vooral een Directeur behoort dit te weten. Het geeft zijn eigen zwakte en betrouwbaaarheid en liegpositie aan. Dergelijke liegebeesten zoals Philip den Ouden nemen het liegen van b.v. AH , Jumbo en C100 in bescherming als directeur FNLI. Mogelijk kun je FNLI ook als geheel op plaats 1 zetten. Nimmer zul je eerlijke betrouwbare producten correct bij de klant kunnen presenteren met een dergelijke FNLI. Misleiding van productuiting , reclame , ook bij dierenwelzijn , milieu en voedselveilgheid wordt gedoogd door de FNLI.

 • Ross

  Compliment aan mevrouw Fresco zoals zij uitlegd wat duurzaam is(is niets aan gelogen Bobke).

 • Koeienboer

  BOERDERIJ: Dit is opnieuw SPONSORING van zgn 'natuur/dier' organisatie (Wakker Dier)

 • Koeienboer

  Als Louise Fresco dit wint, laat Wakker Dier zien dat ze het niet op inhoud kan winnen, maar alleen door de publieke opinie te verdraaien. (Niet dat ons dat verbaasd, gezien haar achtergrond en woordvoerder (ex-maatje Volkert vd G) S vd W

 • veehouderij.dejong1

  Geeuw!!!

 • poldes

  weidemelk die aangelengd is met spotmarktmelk.

 • mazzel1

  bobke mag ook genomineer worden want zeggen dat je pluimveehouder in Texas bent terwijl je een milieuactivist bent van 3 hoog achter is ook een leugen. Foei Bobke!!

 • B bob

  De aandacht afleiden van de echte leugenaars is niet mogelijk Pech1. Hoe voelt het om gedreven door afgunst en wrok te moeten leven ?

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.