Home

Nieuws 1 reactie

Wageningen: insecten als eiwitbron in varkens- en kippenvoer

Wageningen - Insecten kunnen een goede eiwitrijke grondstof zijn in varkens- en pluimveevoeders. Dat concludeert Wageningen UR in een haalbaarheidsstudie die is gefinancierd door het ministerie van ELI.

Probleem voor grootschalige toepassing van insecten als eiwitbron in het voer is echter de regelgeving. De BSE-regels verbieden toepassing van eiwit van dierlijke herkomst in het voer (met uitzondering van vismeel). Ook zou de kweek van insecten voor dit soort doeleinden moeten worden opgenomen in de Wet Dieren, die volgend jaar van kracht wordt.

Eén reactie

  • B bob

    Vaststellen dat een Kip in de vrije natuur wel eens een insect eet en het eigenlijk bij het natuurlijke dieet hoort ? Daar mag nog eens een paar miljoen euro voor vrij gemaakt worden . Een schokkende vaststelling !

Of registreer je om te kunnen reageren.