Home

Nieuws

Vissers willen weer minister van landbouw en visserij

Urk - Vissers en boeren hebben recht op een minister van Landbouw en Visserij.

Een eigen bewindspersoon geeft veel meer kracht, stelde Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond, donderdag.

Nooitgedagt vindt dat Nederland de afgelopen jaren veel ,,visserijkansen" heeft laten liggen. ,,Het pakket van staatssecretaris Henk Bleker was omvangrijker dan dat van al zijn voorgangers bij elkaar. In Brussel moet veel meer gestreden worden voor de belangen van de hardwerkende vissers. Zeker in deze periode van overheidsbezuinigingen.''

Gerda Verburg was in 2010 de laatste minister van Landbouw en Visserij. Nu zijn beide sectoren onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, met staatssecretaris Bleker als verantwoordelijk bewindspersoon.

Of registreer je om te kunnen reageren.