Home

Nieuws 14 reactieslaatste update:31 okt 2012

'VVD en PvdA gaan Hedwige onder water zetten'

Den Haag – De Hertogin Hedwigepolder wordt toch helemaal onder water gezet.

Dat hebben bronnen rond de formatie tegen de NOS gezegd. Daarmee neemt premier Rutte afstand van het compromis dat recent door vertrekkend staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) is ingebracht. Vorige week zette de Europese Commissie een nieuwe stap in de inbreukprocedure tegen Nederland wegens het uitblijven van adequate plannen voor natuurherstel in de Westerschelde.

Laatste reacties

 • heracles

  Toch altijd fijn als bestuurders zo goed naar de bevolking luisteren.
  Het is tenslotte belangrijker goede vriendjes te blijven met de Belgen en Brussel.
  Stel je voor dat Nederland eens dwars zou liggen!

 • Mels

  Imbecielen,Ik graaf de sloot breder aan de kant van de buurman en de buurman vindt het nog goed ook,wie legt mij de clou nou eens uit van dit onzinnige gebeuren.

 • bankivahoen

  Wat zou de uitslag zijn als hier een Zeeuws referendum overgehouden zou worden ?? Waarom is men hier in dit land zo bang voor een referendum voor zo iets belangrijks ? Hieruit blijkt dat men bang is voor de uitslag ! Eigenlijk hoort de regering er te zitten vóór de bevolking ,maar hier keert ze zich tégen de bevolking, het is ongekend dom ! Later krijgt men hier geweldig spijt van.

 • politiek

  Inderdaad onbegrijpelijk als gronden die behoren tot de beste landbouwgronden van Nederland onder water worden gezet. Een polder die nog met primitieve manieren ontgonnen en overwonnen is. Paard en wagen , de doodgewone schop waren gebruikelijke hulpmiddelen. Zodadelijk dus even een grote rupskraan die even een dijkje doorbreekt. Als er meer natuur moet komen, wat mogelijk een afspraak is , dan zijn er talloze gebieden in Nederland waar dat uitstekend kan. Denk even aan die ganzegebieden bij schiphol. Kijk even elders op www.boerderij.nl waar je rupstractoren en karren nodig hebt om het gewas van de akker af te halen vanwege moerassige ondergrond. ? . Het afmaken van die ecologische zone,s. Nee, als dit gebeurd is dit de eerste grote fout van dit kabinet. Kansen zat elders in Nederland .

 • leo,s vriend

  nou,nou Politiek,Wel een beetje kort door de bocht.De eerste 4 regels ben ik roerend met je eens maar de rest.....
  Ganzegebieden bij schiphol? nee daar moet je nodig meer natuur maken,wordt het probleem met vogelaanvaringen nog groter.
  Rupstraktoren? Als het in Zeeland net zo nat was geweest als op bewuste plek in Drenthe hadden ze daar ook rupsmachines nodig gehad.

 • trekker123

  Tja, heikel punt is dat een en ander al jaren geleden heel duidelijk en in detail is afgesproken. Zwart op wit. Op postcode niveau zoals Bleker dat noemde. Het is een beetje moeilijk vol te houden dat andere lidstaten zich aan afspraken moeten houden terwijl je zelf de afspraken aan je laars lapt. De Nederlandse regering blijkt al jarenlang niet in staat te zijn tot een oplossing te komen waardoor de terechte vraag komt uit Brussel wanneer er nou eens eindelijk wat gaat gebeuren en ze op enig moment Nederland ook echt de pin op de neus gaan zetten. Dat ze destijds die afspraken niet hadden moeten maken dat is wel duidelijk maar we zijn nu op het punt gekomen dat dat er allemaal niet meer zoveel toe doet. Dat het met de noodzaak van natuurcompensatie allemaal niet zo'n vaart loopt is ook wel duidelijk. Ook na de verdieping van de Westerschelde vliegt er geen vogeltje minder in het land van Saeftinge. De natuur redt zich er wel mee.

 • edwinj

  Mooi hoor het uit diepen van de westerschelde!!Nu nog even een polder onder water zetten ter compensatie.
  Al eens aan gedacht wat voor ander gevolgen dit kan hebben?grotere schepen die
  Antwerpen aan doen en dat moet allemaal door het nauw van Bath,de schelde is wel dieper,maar niet breder,nu gewoon wachten tot een grote scheeps ramp!!
  Dan eens kijken wat er gebeurt?

 • trekker123

  Is ook allemaal al lang geleden goed geregeld, bij de afsplitsing van België en Nederland. Het gaat niet op om als Nederlanders een lange neus naar de Belgen te trekken. Zou er helemaal niet meer worden gebaggerd dan dan is in een jaartje of 10 tot 15 de hele haven van Antwerpen dicht geslibt. Maar begrijpelijk genoeg hebben de Belgen destijds goed geregeld dat ze zich niet zomaar door Nederland kunnen laten uitroken.

 • Jan Zonderland

  Arm Nederland! Het land gaat gebukt onder tal van problemen (economie, werkloosheid, infrastructuur, criminaliteit, immigratie, huizenmarkt, gezondheidszorg, pensioenen, ouderenzorg, etc, etc) en het eerste besluit waar Dumb & Dumber (Rutte & Samson) mee op de proppen komen is het onder water zetten van die polder. Buiten dat ik het persoonlijk een grof schandaal vind, en velen met mij, belooft dit wat mbt het beleid voor de komende regeerperiode die hopelijk voor Nederland niet al te lang gaat worden.

 • trekker123

  Ja, het is echt heel erg in Nederland. Er zijn zelfs mensen die nu in plaats van drie keer nog maar twee keer per jaar op vakantie gaan. Heb je toch mooi een derde ingeleverd. Laten we hopen dat deze regering eindelijk eens de regeerperiode uitzit, want wat voor regering dan ook, iedere 2 jaar verkiezingen daar schieten we ook niks mee op. Volgens peilingen van dit moment - wanneer houden we eens op met elkaar gek maken - zou de huidige coalitie al lang geen meerderheid meer krijgen van de stemmers. Alsof we beter af zouden zijn geweest als PvdA en SP het samen voor het zeggen hadden gekregen. En CDA, tja, das war einmal. Net als Groenlinks. En inmiddels weten we ook wat we van Wilders mogen verwachten als die wat te vertellen heeft. De kat in de gordijnen maar ook daar houd je Nederland niet mee in de benen.

 • W Geverink

  Het gaat vaak zo Jan. De ivoren toren is soms zo hoog dat het te moeilijk is om de kiezer die met de benen op de begane grond staat te verstaan.

 • edwinj

  Het dieper maken van de vaar geul had maar 1 doel grotere schepen die Antwerpen aan kunnen doen,het hier bij behorend plan was het onderwater zetten van de Hedwige polder.
  Het doet bij de Zeeuwen pijn om het verdwijnen van een pracht polder
  Het zogenaamd economisch belang van grotere schepen die dan Antwerpen aan kunnen doen,terwijl hier voor zeker de mogelijkheden liggen bij bv Zeebrugge.
  Het baggeren is op zich denk ik niet het grootste probleem,wel dat deze weer dieper moest
  Het grote belang hier van ligt bij de haven bazen die het niet kunnen verkroppen dat een groter schip hun haven niet meer kan bereiken,want het zou een ramp zijn als Zeebrugge die zou binnen halen!!
  Het onder water zetten is niet alleen voor zo genaamd natuurherstel maar grotendeels voor het overtollige water wat met de uitdieping meer door de westerschelde stroomt,anders hebben ze natte voeten in Antwerpen.

 • trekker123

  Kortom, er is geen houden aan. Dat wordt ontpolderen zoals ook al langere tijd geleden heel duidelijk overeen is gekomen. Dat het de Zeeuwen pijn doet dat zal ze in politiek Den Haag en Brussel weinig kunnen schelen. Of zoals Meester Visser dan zegt aan het eind van zijn uitzending: 'Dit is het oordeel en daar moet u het mee doen'.

 • theorikyreintjes1

  Was het niet de handtekening van Balkenende die de ontpoldering tot gevolgen heeft?' Triest, na de watersnood van 1953. Compensatie voor het uitdiepen van de Westerschelde! Wie trapt daar in, je moet dan toch geen spier verantwoordelijkheids gevoel hebben. Als je Amsterdam nu onder water laat lopen, zou je milieu winst halen. extensiveren noemen ze dat! Kunnen ze op rotten naar een andere plek op de wereld! Moeten die boeren ook die weg gepest worden voor de natuur!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.