Home

Nieuws 404 x bekeken

Toch tegemoetkoming ganzenschade in oktober

Dordrecht – Boeren kunnen bij het Faunafonds in de maand oktober toch nog een verzoek voor tegemoetkoming bij ganzenschade indienen. Het Faunafonds besloot eerder deze maand om niet langer een tegemoetkoming te verlenen voor door ganzen aangerichte schade aan grasland in oktober.

Ondernemers hebben niet genoeg tijd gehad om zich voor te bereiden op de overgang, zo stelt het Faunafonds. Doordat de wijziging pas eind september in werking trad, betekende dit een directe stopzetting van de tegemoetkoming. Het Faunafonds heeft nu alsnog besloten om deze maand aanvragen voor tegemoetkoming in behandeling te nemen.

Het Faunafonds besloot eerder deze maand om boeren met schade aan hun grasland door ganzen in de maand oktober niet langer tegemoet te komen. Bezuinigingen bij het bestuursorgaan waren nodig, en dit werd gezien als een oplossing die beide partijen het minst pijn zou doen. Het gras dat in oktober wordt afgemaaid levert toch geen bijdrage aan de ruwvoervoorzieningen, zo oordeelde het Faunafonds.

Of registreer je om te kunnen reageren.