Home

Nieuws 1 reactie

Tesco betaalt varkens- en pluimveehouder meer

Londen – De Britse supermarkt Tesco gaat varkens- en pluimveehouders meer betalen voor hun dieren. Tesco zegt echter niet met hoeveel de prijzen omhoog gaan omdat dat ‘commercieel gevoelige informatie’ is. Tesco verwacht dat de winkelprijzen voor varkensvlees en daarvan gemaakte producten en voor kip en kalkoen door de maatregel omhoog zullen gaan.

‘’De Britse varkens- en pluimveehouders maken zware tijden door, met de stijgende grondstoffenprijzen, en we hebben een verantwoordelijkheid om hen te helpen. Dat is ook wat onze klanten willen en van Tesco verwachten. We zullen verder alles wat we kunnen blijven doen om de prijzen van andere producten te drukken en zo de uiteindelijke kassabon voor de boodschappen ook op een laag peil te houden,’’ aldus een woordvoerder.

Directeur Zoe Davies van de National Pig Association is ingenomen met het besluit van Tesco. ‘’Nu moeten de andere winkeliers nog volgen.’’ Voorzitter Peter Kendall van de National Farmers Union is echter voorzichtig: ‘’Dit is natuurlijk mooi nieuws voor de varkens- en pluimveehouders maar we zullen eerst eens naar de cijfertjes moeten kijken om te zien hoe mooi het uiteindelijk is.’’

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.