Home

Nieuws 463 x bekeken

Telers toch verder met ZON

Venlo – Telersvereniging Pamosa blijft toch bij ZON Fruit & Vegetables. Samen gaan de partijen een 'businessunit' voor paprika opzetten.

De paprikatelers van ZON zijn jaarlijks goed voor een kwart van de totale veilingomzet van 326 miljoen euro en een veilingprovisie van bijna 200.000 euro. Eerder uitte Pamosa zijn onvrede over het beleid en een klein aantal verlaat ondanks de deal de organisatie.

Pamosa publiceerde eerder een brief waarin ze stelt dat ZON te veel op zichzelf en op winst gericht is. Pamosa onderzocht een aantal scenario’s maar heeft nu toch vertrouwen in een organisatiewijziging die ZON al in augustus onder de naam 'Huis op Orde' in het vooruitzicht stelde. Zon wil de slagvaardigheid richting de markt vergroten en de complexiteit van de organisatie verminderen.

Commercieel hopen de organisaties betere verkopen te realiseren wanneer één onderdeel zich specifiek inzet voor de afzet van paprika. De partijen gaan ook onderzoeken of samen geïnvesteerd kan worden in marketingconcepten.

Of registreer je om te kunnen reageren.