Home

Nieuws 1584 x bekeken

Stijging vleesconsumptie vlakt iets af

Washington - De wereldvleesproductie zal dit jaar boven de 300 miljoen ton uitkomen. Dat berekent het Worldwatch Institute in Washington. Daarmee vlakt de stijging in de wereldvleesconsumptie iets af.

De vleesproductie is sinds 2011 met 20 procent gestegen. De productie in 2011 bedroeg 297 miljoen ton.

Volgens de analisten hebben de droogte in de Verenigde Staten, China, Rusland en de Hoorn van Afrika, uitbraken van dierziekten en de stijgende prijzen voor veevoer ertoe geleid dat de stijging van de vleesproductie minder snel gaat.

De vleesconsumptie is wereldwijd gedaald van 42,5 kilo per hoofd van de bevolking in 2010 naar 42,3 kilo in 2011. Er zijn grote verschillen tussen de consumptie in geïndustrialiseerde landen (bijna 80 kilo per jaar) en ontwikkelingslanden (ruim 32 kilo)  Vergeleken met 1995 is er sprake van een stijging van de consumptie per persoon met 15 procent.

Varkensvlees is het populairst. Van elke 10 kilo vlees die wordt gegeten, is 3,7 kilo afkomstig van een varken en 3,4 kilo van gevogelte. De varkensvleesproductie is in 2011 licht gedaald, terwijl de pluimveevleesproductie is toegenomen. De voorspelling is dat pluimveevlees binnen vijf jaar het meest populaire vlees wereldwijd zal zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.