Home

Nieuws 735 x bekeken 2 reacties

Steenuilen Rheden zitten Bleker dwars

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) heeft de procedure voor een woningbouwproject in het Gelderse Rheden niet goed aangepakt. Bleker stelde dat er geen ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig was, maar de Raad van State liet woensdag weten dat hij hier toch naar moet kijken omdat er twee steenuilenpaartjes in het gebied leven.

Volgens de raad had Bleker moeten beoordelen of een ontheffing kan worden verleend voor het bouwproject omdat het foerageergebied van de vogels, die volgens de Flora-en faunawet behoren tot een beschermde diersoort, wordt aangetast.

Laatste reacties

  • TTS

    Oehoe! Die uil op de foto is geen steenuil, dus waarom staat die erbij?

  • TTS

    Ah, inmiddels staat er een steenuil, dat is beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.