Home

Nieuws 398 x bekeken 1 reactie

Sociaal-democraten willen steun voor alle nieuwe boeren

Brussel – Niet alleen jonge boeren, maar ook nieuwe boeren verdienen extra steun als ze een bedrijf willen beginnen. Dat vindt Luis Manuel Capoulas Santos van de Sociaal Democraten in het Europees Parlement.

Capoulas Santos, rapporteur over het onderdeel directe betalingen van het nieuwe Europese landbouwbeleid, merkt dat er vaker mensen vanuit de stad terugkeren naar het platteland om daar een agrarisch bedrijf op te starten. “Zij verdienen extra steun, ook als ze ouder dan 40 zijn, zoals bij de steun voor jonge boeren", vindt Capoulas Santos. Hij wijst erop dat ook deze nieuwe ondernemers bijdragen aan de leefbaarheid van het platteland.

Eén reactie

  • agratax2

    Gaat deze eventuele steun alleen gelden voor 'gezinsbedrijven' of ook voor groot grondbezitters die hun pachters inruilen voor landbouw in eigen beheer?

Of registreer je om te kunnen reageren.