Home

Nieuws 1036 x bekeken 6 reacties

Schouw (D66): Economisch belang sector staat voorop

Den Haag - D66 wil zich meer gaan richten op het belang van de agrarische sector voor de economie en het ondernemerschap van boeren. De nieuwe landbouwwoordvoerder van de Tweede Kamerfractie Gerard Schouw noemt deze twee punten samen met het bevorderen van kennis en innovatie zijn voornaamste prioriteiten.

Schouw was vorige week kandidaat voor het voorzitterschap van de Kamer, maar werd verslagen door VVD-collega Anouchka van Miltenburg. Nu gaat hij zich namens zijn fractie bezighouden met onder meer landbouw, binnenlandse zaken en justitie. De D66'er doorliep de Middelbare Landbouwschool, studeerde bedrijfskunde aan de Agrarische Hogeschool en deed daarna bestuurskunde aan de Vrije Universiteit. Ook was hij partijvoorzitter en lid van de Eerste Kamer.

Naast de genoemde onderwerpen wil Schouw de nadruk leggen op voedselveiligheid. Op het gebied van verduurzaming is volgens hem de bereidheid bij boeren groot, maar het aantal mogelijkheden klein. Hij benadrukt dat het van belang is boeren niet bestraffend toe te spreken. Soms gaat het gewoon even niet, aldus Schouw.

Laatste reacties

 • politiek

  Het is mij totaal onduidelijk wat de heer Schouw , D66 wil gaan doen Soms gaat het gewoon even niet zoals hij het weergeeft. Gelukkig is hij geen voorzitter geworden van de kamer. Duidelijkheid en doortastendheid is juist nu van belang om te komen tot een veilige verantwoorde duurzame veehouderij. Op het gebied van natuur( milieu) is men al aan het toegeven, op het gebied van controleren ook al. Als zodadelijk ook nog toegegeven wordt inzake voedselveiligheid , ( antibiotica en groeibevorderaars) , MRSA en ESBL, dan zijn we weer geheel terug bij af dus of nog erger. Het ging gewoon even niet aldus Schouw.

 • Mozes

  Politiek, bij u gaat het gewoon nooit.

 • politiek

  Mozes , u behoort dus bij de groep die aangaf , het ging even niet. ( en greep toen naar extra antibiotica, groeibevorderaars, beta agonisten, pro hormonen enz. )

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • John*

  als je perse op een kruispunt rechtsaf wil en er is geen kruispunt dan zal je verder moeten reizen naar het volgende kruispunt en dat heeft tijd nodig. Als iedereen nu eens begint te beseffen dat je de consument moet veranderen dan volgt de productie met een sneltreinvaart. iets produceren wat op de thuismarkt niet verkocht mag/kan worden is funest voor elk bedrijf.

 • politiek

  Je kan ook de consumenten niet onder druk willen veranderen en met rust laten. De waardering voor het eerlijke veilige agrarische product is veel hoger als menig boer zich beseft. Ook in euro,s. ! Kijk eerst eens wat je zelf kan doen i.p.v. de stelling dat de consument maar dient te veranderen ! . Dat zal averechts werken en terecht denk ik. John , kijk eerst eens naar jezelf en je collega of je wel fair bezig bent. John , Alleen over faire producten kan men praten, onderhandelen , open en transparant ook aan die ronde tavel bij AH !

 • John*

  Zet momenteel in op 3 sporen: gelten/beren sterrenvlees binnenland, (tempo), gelten borgen binnenland (talent), gelten borgen buitenland (pietrain) De tijd de grootste vraag naar komt.. Alles netjes volgens de regels. Helaas kom ik niet aan tafel bij appie... want heb geen vlees in kant en klare verpakkingen, mijn vlees knort nog.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.