Home

Nieuws 614 x bekeken

Schippers pleit voor wereldwijde aanpak antibiotica-problematiek

Amsterdam – Demissionair minister van volksgezondheid Edith Schippers pleit voor een wereldwijde aanpak van de antibioticaresistentie. “Nederland doet al veel op dit gebied, maar we kunnen dit niet alleen. Daarom is wereldwijde actie nodig”, zegt Schippers.

Schippers vindt dat vandaag de dag antibiotica onverantwoord vaak aan mensen en dieren worden voorgeschreven. “Dit brengt het gevaar met zich mee dat antibiotica niet meer werken, omdat bacteriën resistent worden. Dit is nu al het geval, maar als dit uitbreidt is het probleem dat we dan hebben nauwelijks te overzien", zegt Schippers. "Door onzorgvuldig gebruik van antibiotica, bij mensen, maar zeker ook bij dieren, bestaat in de toekomst het risico dat infectieziekten steeds minder goed te behandelen zijn.”

Schippers pleit voor het maken van afspraken om de nieuwe antibiotica die nu als laatste redmiddel gelden alleen bij hoge uitzondering te gebruiken en alleen bij mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.