Home

Nieuws 1729 x bekeken

'Regeringsakkoord op hoofdlijnen'

Den Haag - VVD en PvdA hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt. Dat meldt RTL Nieuws.

De plannen liggen nu bij het Centraal Planbureau voor doorrekening. Mogelijk wordt het akkoord dinsdag aan de twee fracties voorgelegd, waarna snel de nieuwe ministers en staatssecretarissen kunnen worden benoemd. Wie de portefeuille landbouw krijgt, is nog niet bekend.

Donderdag overlegden VVD-leider Rutte en PvdA-leider Samsom met sociale partners, provincies, gemeenten en waterschappen over hun wensen. LTO liet zich daarbij vertegenwoordigen door VNO-NCW. Voorzitter Bernard Wientjes van de werkgeversorganisatie zei achteraf het van groot belang te vinden dat bedrijfsleven en werknemers bij besluiten worden betrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.