Home

Nieuws 623 x bekeken

Reesink breidt uit naar Kazachstan

Apeldoorn – Distributeur Reesink gaat samen met het Duitse CT Agro landbouwmachines leveren aan de Kazachstaanse markt. De Gelderse distributeur van landbouwmachines krijgt binnen een joint-venture de meerderheid van de aandelen en verwacht vooral het merk Claas in Kazachstan verder uit te kunnen bouwen.

Eerder liet topman Gerrit van der Scheer al weten dat het beursgenoteerde Reesink de vleugels ook buiten Nederland wil uitslaan. Kazachstan telt 20 miljoen hectare akkerbouwgrond. De omvang van akkerbouwbedrijven loopt er uiteen van 500 tot 60.000 hectare.

CT Agro, in 2011 goed voor een omzet van 30 miljoen euro, staat volgens Reesink bekend als een betrouwbare leverancier met een hoog serviceniveau. Het merk Claas is reeds één van de grootste spelers in Kazachstan en Reesink kent een langjarige samenwerking met de Duitse machinebouwer. Vanuit acht vestigingen in Kazachstan ondersteunt dochteronderneming CT Agro Too Kazachstaanse boeren.

Kazachstan is met een oppervlakte van 2,7 miljoen vierkante km net zo groot als heel West-Europa en kent met zo’n 16 miljoen inwoners een bijzonder lage bevolkingsdichtheid. Volgens Reesink kent Kazachstan een "redelijk stabiel politiek klimaat" en is Kazachstan het rijkste land van Centraal Azië.

Het land wordt sinds haar onafhankelijkheid in 1991 bestuurd door president Nursultan Nazerbajev. Het land kent een diverse bevolkingssamenstelling. Ongeveer een kwart is etnisch Russisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.