Home

Nieuws 3 reacties

PvdD wil Floriade-geld voor stadslandbouw

Amsterdam – De Partij voor de Dieren in Amsterdam wil dat geld dat de gemeente wilde inzetten voor de Floriade toch wordt aangewend voor de ontwikkeling van stadslandbouw.

Amsterdam was kandidaat voor het organiseren van de wereldtuinbouwtentoonstelling maar de Nationale Tuinbouwraad koos voor het nabijgelegen Almere.

Volgens het plan dat Amsterdam indiende zou in Amsterdam Zuidoost, bekend als de Bijlmer, stadslandbouw worden ontwikkeld in lege kantoorpanden, op daken, langs gevels en langs de spoorzone. De A9-snelweg zou zelfs gedeeltelijk worden voorzien van een tunneldek dat geschikt is voor een kassencomplex. Volgens fractievoorzitter Johnas van Lammeren kunnen delen van het plan alsnog worden uitgevoerd. “Stadslandbouw is van groot belang voor een gezonde stad.” In 2013 zou volgens de partij al 1 miljoen euro in stadslandbouw worden gestoken, maar de PvdA is als grootste Amsterdamse partij nog niet enthousiast.

Laatste reacties

  • joannes

    En terecht dat de PvdA niet enthousiast is! Die doorzien dat een groepje investeerders, die een een miskleun hebben met die kantoren, niet zomaar kunnen worden uitgekocht met belasting centen. De grootste onzin om dure gebouwen en infrastructuur te gebruiken en de Hedwig polder onder water te zetten of bestaande landbouwgrond voor natuur in te richten. Dubbel belasting geld! Hoe moet Nederland ooit concurrend worden moet die onzin. De belasting verlagen! <>

  • agratax2

    joannes. Ik zie wel mogelijkheden om de peperdure kantoren te gebruiken voor agrarische productie. Ze zijn geschikt te maken voor Watercultures, intensieve veehouderij op de bovenste verdiepingen (geur verwaait en niemand heeft er last van) De mest en groen afval kan via vergisting bruikbaar worden gemaakt. Rest van de benodigde energie kan via zonnepanelen op het dak en aan de zuidgevel worden gewonnen. Hiermee zeg ik niet dat het plan van de PvdD met her en der bio-tuintjes de investeringen waard zijn.

  • Khalid en zijn maten

    Dat is wel een goed idee agratax,en er zijn genoeg werklozen beschikbaar die met behoud van een uitkering eens kunnen komen helpen en zien waar alles wat ze eten en drinken vandaan komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.