Home

Nieuws

Provincie moet buitenlandse natuur betrekken bij vergunning

Den Haag - De provincie Limburg moet de effecten op buitenlandse (Duitse) natuurgebieden betrekken bij de beoordeling van een natuurbeschermingswetvergunning. Dat heeft de Raad van State bepaald in een bezwaarprocedure tegen de vergunning voor een nertsenhouderij in Ottersum (Limburg).

Tegen de verleende vergunning was bezwaar gemaakt door Mobilisation for the Environment (MOB), een actiegroep die wil voorkomen dat natuurgebieden worden belast door de uitstoot van de veehouderij. De Raad van State heeft praktisch alle bezwaren van MOB terzijde geschoven. Alleen op het punt van de buitenlandse natuurgebieden, krijgt de organisatie gelijk. De provincie moet nu beoordelen of de nertsenhouderij te veel stikstof uitstoot, die neerkomt in het Reichswald.

Voor de effecten op Nederlandse natuurgebieden heeft de rechter al geoordeeld, dat er geen bezwaren zijn de vergunning te verlenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.