Home

Nieuws 1168 x bekeken 2 reacties

Productschappen stellen 4,56 miljoen beschikbaar voor onderzoek

Zoetermeer - De productschappen Vee & Vlees (PVV) en Pluimvee & Eieren (PPE) stellen 4,56 miljoen euro beschikbaar voor sectorgericht onderzoek via het Topsectorenbeleid in 2013. Door beide productschappen zijn verschillende onderzoeksvoorstellen ingediend voor het komende jaar.

De minister van ELI neemt op 15 december een besluit over de onderzoeksvoorstellen die in 2013 gerealiseerd gaan worden. Als voorstellen zoals ‘one health for food’ en ‘kleine herkauwers’ goedgekeurd worden zullen de productschappen de projecten verder uitwerken en het geld toewijzen.

Laatste reacties

  • B bob

    De vlag gaat hoog in de paal bij Aalt ( WUR) want er komt weer een paar miljoen zijn kant op ! Maar goed dat veel ex WUR mensen op belangrijke plekken zitten bij de productschappen want dat scheelt veel smeergeld.

  • politiek

    In het kader van de grote wens van de VVD , opheffing van de productschappen , probeert men al wat te schuiven en gunnen met gelden om wat baantjes te redden waar men zodalijk kan solliciteren. Hopenlijk gaat die opheffing productschappen met voorrang gebeuren in het nieuwe regeerakkoord. Besparing vele miljoenen euro,s en besparing van een hoop gedoe om tot een gezonde en veilige, verantwoordelijke landbouw te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.