Home

Nieuws laatste update:2 okt 2012

Prijs rode diesel in september opnieuw gestegen

Nieuwegein - De gemiddelde prijs van rode diesel (EN590) is in september gestegen naar het hoogste niveau in ten minste 4 jaar: 116,14 euro per 100 liter. Een maand eerder werd gemiddeld 114,64 euro betaald. Dat blijkt uit de prijsindex die Cumela heeft opgesteld.

Ten opzichte van januari is de prijs 5 procent opgelopen terwijl vorig jaar in september de prijs 11 procent lager lag. De prijs van rode diesel volgt de olieprijs die inmiddels weer wat is afgezwakt. De prijs voor een vat Noordzeeolie (159 liter) zakte in een week tijd van 115 dollar naar 112 dollar en veel analisten verwachten dat de prijs nog verder zal zakken wanneer cijfers aantonen dat de economie nog zwak staat. Het ineenzijgen van de olieprijs lijkt onwaarschijnlijk: in de markt wordt gesproken van een nieuw, hoger platform.

De prijs van rode diesel daalde in de laatste week van september dan ook licht. Volgens Cumela zijn brandstofkosten goed voor 14 tot 17 procent van de brutomarge terwijl een gemiddeld bedrijf 120.000 liter per jaar verbruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.