Home

Nieuws 1 reactie

Politie beboet 70 landbouwvoertuigen in Friesland

Leeuwarden - De Friese politie heeft in de periode van half september tot half oktober intensief gecontroleerd op het landbouwverkeer.

Dit najaar controleerde de politie Friesland in totaal rond de 550 landbouwvoertuigen waarbij 70 bekeuringen werden uitgeschreven en 50 waarschuwingen werden gegeven. De overtredingen betroffen meestal onjuiste of defecte verlichting, geen of ontoereikende spiegels, het ontbreken van de afgeknotte driehoek en het niet afschermen van scherpe delen. Bij de controles lag de nadruk dit najaar op scherpe en uitstekende delen die op een landbouwvoertuig kunnen zitten. Dit zijn bijvoorbeeld kuilsnijders en mestinjectoren. Het is verplicht om scherpe delen af te schermen. Ook werd onder andere gecontroleerd op het voeren van verlichting, de afstelling van spiegels, kapotte of ontbrekende spiegels en op het markeren van verwisselbare uitrustingsstukken.

Doel van de controles is het verhogen van de verkeersveiligheid voor de bestuurders van de landbouwvoertuigen zelf, maar ook voor de medeweggebruikers. De politie Friesland laat weten in het voor- en najaar, als boeren veel in het verkeer aanwezig zijn, extra te controleren.

Eén reactie

  • B bob

    Veel Akkerbouwers hebben bagger aan de wielen en stront aan de wetgeving en verkeersveiligheid van de medemens.

Of registreer je om te kunnen reageren.