Home

Nieuws

Opnieuw golf van schuurinbraken

Doetinchem - Op verschillende plaatsen in het oosten van het land zijn de afgelopen weken weer schuurinbraken gemeld. In veel gevallen hebben dieven het voorzien op zitmaaiers. Voor de politie Twente is de nieuwe golf van inbraken reden opnieuw te waarschuwen voor inbraken.

De Twentse politie komt met de waarschuwing nadat vorige week diverse meldingen van schuurinbraken kwamen in het buitengebied van Haaksbergen. Bij drie inbraken werden drie zitmaaiers en ander gereedschap weggenomen. De politie benadrukt om schuren te voorzien van deugelijke sloten, die met een sleutel zijn af te sluiten.

In het Gelderse Brummen en het Drentse Dwingeloo was de afgelopen weken ook sprake van verschillende inbraken waarbij zitmaaiers, bladblazers, motorzeisen en ander gereedschap werden weggenomen. In sommige gevallen blijkt de zitmaaier over grote afstand verplaatst, voordat die in een gereedstaand vervoermiddel wordt geladen.

Het is niet voor het eerst dat de politie bewoners in het buitengebied waarschuwt voor diefstal van zitmaaiers. Het is onduidelijk waar de gereedschappen terechtkomen. Vorig jaar werd in Groningen een Hongaar aangehouden die beschikte over acht gestolen zitmaaiers.

De politie vermoedt dat de dieven overdag de omgeving verkennen en kijken waar mensen met gazonmaiers actief zijn, verder wordt gekeken naar de locatie van de schuren en de mogelijkheid om die schuren ongemerkt binnen te komen om de spullen te ontvreemden. Bij veel diefstallen blijken de schuren niet goed te zijn afgesloten. In sommige gevallen staan de machines onafgesloten op het erf. De diefstallen gebeuren meestal in de nachtelijke uren.

Of registreer je om te kunnen reageren.