Home

Nieuws 951 x bekeken

Opnieuw arrestatie in schapendiefstal

Tiel - In het onderzoek naar schapendiefstallen in het midden van het land is opnieuw een verdachte aangehouden. Dat meldt de recherche van het district De Waarden van de Politie Gelderland-Zuid. De derde verdachte is een 28-jarige man uit Ochten, die ook verdacht wordt van diefstal van landbouwwerktuigen en -voertuigen.

De man is dinsdagmorgen aangehouden. Een deel van de gestolen waar is vorige week aangetroffen in een loods in Dodewaard. Drie tractoren, een shovel en een grasmaaimachine zijn in beslag genomen. Van een deel van andere apparatuur, kon de man aantonen dat het ging om zijn eigendom. Van de rest wordt onderzocht of ze afkomstig zijn van diefstal.

De man is in verzekerde bewaring gesteld. De twee andere verdachten, die al eerder werden aangehouden, zitten nog vast.

Van de 354 in beslag genomen schapen is van 249 de vermoedelijke eigenaar vastgesteld. De politie meldt dat de dieren pas terug kunnen naar de eigenaar als voor honderd procent zeker is van wie ze zijn. Daardoor laat de teruggave nog even op zich wachten. Van 105 dieren is nog niet bekend of ze van diefstal afkomstig zijn. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doet daar onderzoek naar in samenwerking met de politie.

Of registreer je om te kunnen reageren.