Home

Nieuws laatste update:31 okt 2012

Pluimveehouderij betreurt opheffen productschappen

Markelo - Voorzitter Gert Jan Oplaat van de Nederlandse vakbond Pluimveehouders betreurt het dat het nieuwe kabinet van plan is de productschappen op te heffen.

"Het is niet wat ik ze ingefluisterd heb", aldus Oplaat. Hij noemt de stap onverstandig juist ook gezien het draagvlak dat er is in de sectoren. "Ze hebben de mond vol van draagvlak. Nu is er draagvlak en ze gooien de productschappen toch overboord."
Voorzitter Jan Odink van de Nepluvi laat zich kritisch uit over de voornemens. “Het is een trieste ontwikkeling”.

Oplaat is verder vrij positief over het regeerakkoord. Hij vindt het positief dat landbouw wordt erkend als economisch belangrijke sector en verwacht dat het ministerie van EZ de sector ook vooral economisch zal benaderen. "We zitten niet te wachten op allerlei beknottende maatregelen als normen voor megastallen en dergelijke."

Of registreer je om te kunnen reageren.