Home

Nieuws 304 x bekeken

Opkomende economieën willen voortzetting “Doha”

Genève - Een alliantie van 20 opkomende economieën heeft een gespreksdocument bij de WTO gepresenteerd waarmee de onderhandelingen voor een nieuw wereldhandelsverdrag, de zogeheten Doha Ronde, nieuw leven kan worden ingeblazen. De alliantie roept ook op tot studies naar “verborgen” exportsubsidies, zoals goedkoop exportkrediet of goedkope exportkredietverzekeringen, maar ook voedselhulp.

Met name de VS is er in het verleden van beschuldigd via haar steunprogramma’s, verenigd in USAID, overtollig graan weg te zetten. Daarmee zouden lokale markten in ontwikkelingslanden worden verziekt. In het document die zijn gepresenteerd tijdens een informele bijeenkomst van het landbouwcomité van de WTO staan ook voorstellen over onder meer hoe importquota kunnen worden verdeeld door importeurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.