Home

Nieuws 581 x bekeken

Onderzoeksbudget voor alternatieven antibiotica

Den Haag - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is bereid om onderzoek naar alternatieven voor antibiotica, zoals prebiotica, probiotica en fytotherapeutica, te financieren. Dat schrijven staatssecretaris Henk Bleker van landbouw en minister Edith Schippers van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.

Het ministerie investeert gedurende tien jaar 14 miljoen euro in onderzoek naar antibioticaresistentie. Voor 2013 is 2,2 miljoen euro beschikbaar. Hiervoor is het onderzoeksprogramma nog niet vastgesteld. "De commissie juicht aanvragen van projectideeën over alternatieven van antibiotica toe", schrijven de bewindspersonen. Op dit moment zijn er zeven onderzoeksprojecten op het gebied van alternatieven voor antibiotica gehonoreerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.