Home

Nieuws 352 x bekeken 2 reacties

Nieuwe kans voor afgetreden gedeputeerden

Lelystad - Fractievoorzitter Jan de Reus van de VVD Flevoland sluit niet uit dat een of meer van de afgetreden Flevolandse gedeputeerden terugkeren in het nieuwe college.

Dat liet hij donderdag weten. De Reus, die als informateur aan de slag gaat, denkt dat er over vier weken al een nieuw college van Gedeputeerde Staten kan zijn.

,,Er zijn voldoende capabele mensen'', zei de fractievoorzitter. Hij gaf aan dat hij eerst rustig wil nadenken voor hij begint aan de vorming van een nieuw provinciebestuur.

Na een vernietigend rapport over het natuurproject Oostvaarderswold stapten woensdagavond alle vier de Flevolandse gedeputeerden op. Zij blijven demissionair hun werk doen tot er een nieuw college is. Nooit eerder stapte in Flevoland een gedeputeerde op.

,,Sommige gedeputeerden zijn druk geweest met Oostvaarderswold, andere zijn daar minder mee bezig geweest. De kans dat zo'n gedeputeerde terugkeert in een nieuw college is aanwezig'', zegt De Reus, die eerst met alle fractievoorzitters gaat overleggen. Als de politieke samenstelling van het college hetzelfde blijft, hoeft er niet over een programma te worden gesproken. ,,Ik laat me er niet op vastleggen, maar dan kan het snel rond zijn.''

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.