Home

Nieuws 675 x bekeken

Nieuw-Zeelandse boeren minder positief

Wellington – Het sentiment van Nieuw-Zeelandse boeren lag in september op het meest negatieve niveau in meer dan drie jaar.

Dat blijkt uit een opiniepeiling van de Rabobank onder 450 boeren. Een ruime meerderheid van de respondenten denkt dat de plattelandseconomie de komende twaalf maanden verslechtert. In juni was juist nog een ruime meerderheid positief gestemd. De landbouw is in Nieuw Zeeland goed voor ongeveer de helft van de exportinkomsten, die vorig jaar 48 miljard Nieuw-Zeelandse dollar (30,2 miljard euro) bedroegen. Stijgende voerkosten worden door de vooral melkvee- en schapenveehouders in Nieuw-Zeeland steeds meer gevoeld, aldus de Rabobank. De steeds hogere waarde van de dollar bemoeilijkt bovendien de export.

Of registreer je om te kunnen reageren.