Home

Nieuws 667 x bekeken

Nieuw Maran-rapport snel openbaar

Wageningen – Het LEI komt binnenkort met het Maran-rapport over het antibioticagebruik in de eerste helft van 2012. Bekend is al wel dat er een reductie van 51 procent is gerealiseerd ten opzichte van 2009.

Daarmee is de doelstelling van 50 procent reductie al gehaald. Wat de exacte daling in antibioticaverbruik voor vleesvarkens en zeugen en biggen zijn, is nog niet duidelijk. Maran wil daar op dit moment nog niets over zeggen. “We hebben het rapport vrijdag naar het ministerie van ELI gestuurd, maar het rapport wordt pas 9 november openbaar gemaakt”, aldus Linda Puister van het LEI.
Vorig jaar is het LEI begonnen met het berekenen van het antibioticaverbruik per halfjaar in plaats van per jaar. Hierdoor krijgt men een beter inzicht in de seizoenseffecten van het verbruik.
In 2011 was een reductie van 32 procent gerealiseerd ten opzichte van 2009. In vergelijking met 2007 (toen de verkoop het hoogst was) is dit een reductie van 40 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.