Home

Nieuws

‘Nederland tweede grootste agri-exporteur’

Den Haag – Nederland was in 2011 qua omzet na de Verenigde Staten de grootste exporteur van landbouwproducten. Dat meldt Roald Laperre, directeur-generaal Agro en directeur Europees Landbouwbeleid & Voedselzekerheid, via Twitter.

Laperre baseert zich op de databank van handelscijfers van de VN. Die wijst uit dat de exportwaarde van de Nederlandse agribusiness in 2011 bijna 26 procent groeide tot een recordwaarde van 101,3 miljard dollar (78,8 miljard euro). Daarmee blijft Nederland ruim achter bij de VS (158 miljard dollar) maar een grotere exporteur dan Duitsland (93,6 miljard dollar), en Brazilië en Frankrijk (ieder 83 miljard dollar). In de Nederlandse export zit wel een goed deel re-export.

Of registreer je om te kunnen reageren.