Home

Nieuws 5 reacties

'Natuur van groot belang voor recreatie-economie'

Den Haag - Natuur- en recreatie-organisaties pleiten gezamenlijk voor een stevige Ecologische Hoofdstructuur (EHS). In een open brief aan de 'ontwerpers van het regeerakkoord' benadrukken zij dat de Nederlandse natuur- en cultuurlandschappen flink bijdragen aan de economie.

"De Ecologische Hoofdstructuur is ook de Recreatieve Hoofdstructuur geworden", stellen onder meer Natuurmonumenten, ANWB, Recron en Horeca Nederland. "Mensen geven miljarden euro's per jaar uit aan vrijetijdsbesteding. Beleving en toegankelijkheid van onze unieke natuur- en cultuurlandschappen is daarbij van groot belang."
De ondertekenaars stellen dat het nieuwe kabinet voldoende budget moet reserveren. Of zij de herijkte EHS of de oorspronkelijke EHS voorstaan, wordt in het midden gelaten. 

Laatste reacties

 • Bison

  Yep,maak er maar een grote dierentuin van.

 • Bison

  bedoel eigenlijk,...pretpark.

 • trekker123

  Vooral die Anton Pieck boerderijtjes zijn zo leuk. Daarom pleit ik ervoor om het buitengebied niet als bestemming agrarisch te geven maar als bestemming museum. Dan eet ik wel geïmporteerd voedsel uit de supermarkt. In het buitenland kunnen ze immers toch alles goedkoper. Maken we ons ook wat dat betreft afhankelijk van het buitenland en dan exporteren we in ruil daarvoor onze kennis. Want wij weten het uiteindelijk toch allemaal beter dan de rest van de wereld.

 • gerstiroma

  die EHS en dergelijke landschaps verknoeingen kosten de belasting veel meer geld dan dat het opleverd, die hazen, konijnen en later misschien nog de wolf plus de futters die hier doorheen fietsen met hun Ebikes geven niets uit terwijl het aan landbouwgrond toch nog wat kan opleveren

 • hblom

  De natuurclubs azen weer op meer subsidie. Afschaffen! Laat ze maar hun eigen broek ophouden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.