Home

Nieuws 844 x bekeken 1 reactie

NVWA: welzijnsberekening Varkens in Nood niet onderbouwd

Utrecht - De NVWA vindt het percentage van 5 procent naleving van de dierenwelzijnsregels die Varkens in Nood en Dier en Recht hebben vastgesteld niet onderbouwd.

De voedsel- en warendienst geeft in zijn reactie aan dat in de varkenshouderij het nalevingspercentage in 2011 uit kwam op 66 procent, de leghennenhouderij 64 procent en in de kalverhouderij 89 procent. Verder wijst de NVWA er op dat de instelling controleert op alle wettelijke normen; ook als het om open normen gaat, waarvoor geen wettelijke criteria vaststaan. Juist die open normen zijn vaak aanleiding voor discussies.

Voor de vleeskuikenhouderij wijst de NVWA er op dat er per 1 januari normen gaan gelden voor voetzoollaesies in de vleeskuikenhouderij, waarop gecontroleerd en beoordeeld gaat worden.

Voor de houderij van vleeseenden wijst de NVWA er op dat die dieren niet buiten gehouden mogen worden volgens de huidige wetgeving in verband met de hygiene. In de kalverhouderij wordt aan nieuwe typen vloeren gewerkt om het probleem van gladde vloeren op te lossen.

Eén reactie

  • joannes

    Nog even over die schrijvers groep,Varkens in Nood : http://www.varkensinnood.nl/over-ons/ambassadeurs/
    waar bemoeien ze zich mee? Met een bedrijfstak die samen ruim 16 mlj dieren houden in 18000 vee bedrijven met een export waarde van 5,5 miljard (2011) en 1900 pluimveebedrijven; 3 miljard (2011) exportwaarde, zal er natuurlijk altijd wel een incident te observeren of te filmen zijn. Maar is dat een reden om de gehele bedrijfstak te veroordelen? Wanneer je door een grote stad loopt zie ook allerlei misstanden met mensen en..... met huisdieren maar over die zaken worden geen verhalen geschreven. Slechts 4 % van de Nederlandse bevolking vindt zijn werk in de agrarische sector en is daarmee voor die ander 96% een eenvoudig slachtoffer. In de Media, bij Aktiegroepen, de Politiek ....... Bleker staat bijna dagelijks in zijn hemd omdat de politiek hem terugwijst en dat de regels nog verder moeten worden ¨verduurzaamt¨. Ik denk dat we gemanipuleerd worden door een kleine groep die zichzelf tot de elite benoemd hebben en gewoon vegetarische normen willen introduceren om er vooral zelf de sier mee te maken in: de Media, de Politiek, goedkope Literatuur groepen, Onderwijs instellingen, enz,enz,... En ondertussen die 4 % agrariers blijven bullyingen http://en.wikipedia.org/wiki/Bullying Laat iemand eens opstaan tegen die zelfbenoemde (schrijvers) elite!

Of registreer je om te kunnen reageren.