Home

Nieuws 619 x bekeken laatste update:31 okt 2012

NAV: geen aandacht voor inkomen

Noordhoek - Voorzitter Teun de Jong van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond zegt dat het kabinet terecht opmerkt dat boeren en tuinders de ruimte verdienen om te ondernemen. Maar de NAV mist dat agrarisch ondernemers ook een fatsoenlijke beloning dienen te ontvangen voor de producten. Relevant hiervoor zijn een beter EU-landbouwbeleid en een sterkere positie van boeren in de keten. "Het regeerakkoord zwijgt hierover", stelt De Jong. ''Dat is een ernstige tekortkoming.''

De Jong is wel blij met de positieve houding tegenover Europa. Maar de modernisering van de Europese begroting mag niet ten koste gaan van het EU-landbouwbudget, zegt hij. "Zolang er geen beter EU-landbouwbeleid wordt gevoerd dat leidt tot faire opbrengstprijzen voor landbouwproducten, blijven inkomenstoeslagen noodzakelijk."

Of registreer je om te kunnen reageren.