Home

Nieuws

Mondiale voerproductie daalt in 2013

Lexington - De afgelopen jaren is de productie van diervoeder steeds gegroeid. Maar daar komt volgend jaar een einde aan, zo voorspelt het Amerikaanse voeradditievenbedrijf Alltech in zijn rapport Global Feed Survey 2012.

Het bedrijf verwacht dat de mondiale voerproductie dit jaar nog hoger uitkomt dan de 873 miljoen ton in 2011. Maar in 2013 zal er een daling in volume plaatsvinden van 3 tot 5 procent. “Dit is een duidelijke trendbreuk, want de afgelopen jaren is er altijd een stijging geweest dat gepaard ging met een stijging in de vraag naar dierlijk eiwit (vlees, melk en eieren). Maar door de economische recessie zien we een mondiale daling van de vleesconsumptie in 2013, waardoor ook de voerproductie lager zal uitkomen”, aldus Aidan Connelly van Alltech.
In 2011 was China 175,4 miljoen ton het grootste producerende land van diervoeder. Gevolgd door de Verenigde Staten (164,9 miljoen ton) en Brazilië (59,6 miljoen ton). Europa produceerde vorig jaar 200 miljoen ton. Nederland produceerde 12,7 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.