Home

Nieuws 1724 x bekeken 1 reactie

Ministerie moet bedrijfsverzorger zelf betalen

Den Haag - De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit heeft ten onrechte een rekening gestuurd voor opruimwerkzaamheden, aan een veehouder bij wie werd geconstateerd dat er sprake was van dierverwaarlozing. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven bepaald in een eind vorige week gepubliceerde uitspraak.

De toenmalige Algemene Inspectiedienst van het landbouwministerie riep een medewerker van de agrarische bedrijfsverzorging op om het vee te melken, omdat de veehouder was meegenomen voor verhoor. Toen de bedrijfsverzorger kwam, bleek dat de koeien al gemolken waren. De bedrijfsverzorger werd door de AID voor andere werkzaamheden ingezet op het bedrijf.

Volgens het ministerie konden de kosten van de bedrijfsverzorger worden gezien als de uitvoering van zogenoemde bestuursdwang, waarbij de overheid op kosten van de ondernemer de noodzakelijke verbeteringen aanbrengt op het bedrijf.

Eén reactie

  • joannes

    Het ministerie denkt veel te kunnen regelen op een bedrijf, ze hebben waarschijnlijk nog nooit van familie of burenhulp gehoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.