Home

Nieuws 1945 x bekeken

Meeste Saharazand al op de grond

Wageningen - Het meeste Saharazand dat vanaf vrijdag in een wolk over Nederland schoof, is inmiddels naar beneden gevallen. De grootste 'overlast' was vrijdagavond en -nacht, toen het zand (met regen) naar beneden kwam.

"Inmiddels zit de wolk boven Duitsland", aldus een woordvoerder van MeteoConsult. "Het zou kunnen dat we er in Nederland zondag weer mee te maken krijgen."

Zand regenen doet het zo'n twee tot vijf keer per jaar. Maar dit keer gaat het om een wolk die zo groot is dat hij op satellietfoto's is te zien. Het zand is met grote snelheid onze kant op geblazen. In minder dan 24 uur tijd heeft het een afstand overbrugd van 2000 kilometer, van de Algerijnse Sahara naar Nederland. In de nacht van donderdag op vrijdag kwamen de eerst dunnere velden fijn zand over.

Of registreer je om te kunnen reageren.