Home

Nieuws 1396 x bekeken 1 reactie

Marqt groeit in snel tempo

Amsterdam – Marqt wil binnen afzienbare termijn een vierde vestiging openen in Amsterdam. De supermarktketen, gericht op gezonde voeding en directe samenwerking met boeren, wacht op een vergunning voor een vestiging aan de Keizersgracht in een voormalig pand van kredietverzekeraar Atradius. De keten wil de komende jaren uitbreiden met ruim twintig vestigingen.

De nieuwe vestiging krijgt een winkeloppervlakte van circa 600 vierkante meter. Op dit moment telt het in 2008 opgerichte bedrijf in totaal vier vestigingen: één in Haarlem, één in Den Haag en twee in Amsterdam. Deze week opent Marqt een vestiging in Rotterdam terwijl concrete gesprekken gaande zijn voor een tweede vestiging in Rotterdam en een vestiging in Amstelveen. Het succes is opmerkelijk gezien het recente faillissement van Landmarkt, dat een vergelijkbaar duurzaam concept startte in Amsterdam-Noord en Apeldoorn.

Marqt werkt met een betrekkelijk kleine groep boeren direct samen. De biologische groente en fruit komt voor het grootste deel van Mijn Boer, een boeren- en tuinderscollectief uit Noord-Holland. De zuivel komt van het Overijsselse agrarische bedrijf De Weerribben, en kaas en eieren worden geleverd door Maartens Marktkraam, dat werkt met scharrelkippen en de koeien sinds twintig jaar voert met biologisch gras en klaver.

Het Marqt-concept is geïnspireerd door het Amerikaanse Whole Foods, een keten die oprichter Quirijn Bolle leerde kennen toen hij voor een dochteronderneming van Ahold in New York werkte. De keten richt zich op hoogopgeleide klanten vanaf een middeninkomen. De keten profiteert naar eigen zeggen van aanhoudende afzetgroei voor duurzame producten, die niet geraakt lijkt door de crisis. De markt voor biologische producten groeide in Nederland in de eerste zes maanden met 12 procent, waar de totale markt vrijwel stil stond.

Eén reactie

  • B bob

    Quirijn is een man met visie. De ondernemers die direct met Marqt werken zijn goed af!

Of registreer je om te kunnen reageren.