Home

Nieuws 953 x bekeken 2 reacties

Maandag slotakkoord onderhandelingen VVD-PvdA

Den Haag - Maandag wordt waarschijnlijk de laatste belangrijke dag van de onderhandelingen tussen VVD en PvdA.

Bronnen rond de formatie verwachten dat de doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB) van de miljardenbezuinigingen mogelijk dit weekeinde al, en anders uiterlijk maandagochtend terugkomt.

De onderhandelaars onder leiding van Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) kunnen zich dan nog een laatste keer buigen over de gevolgen van hun plannen voor de koopkracht van de burgers en voor het begrotingstekort van de overheid. Het totaalpakket aan bezuinigingen ligt rond de 20 miljard euro, maar een deel daarvan wordt teruggegeven aan de burger in de vorm van lastenverlichting en investeringen.

De partijen onderhandelden vrijdagavond nog tot een uur of tien. Rutte en Samsom meldden daarna dat ze maandag verder praten. Inhoudelijke mededelingen deden ze niet.

Als de onderhandelaars het maandagmiddag definitief eens worden, kunnen de fracties van VVD en PvdA zich mogelijk maandagavond al buigen over het akkoord.

Laatste reacties

  • agratax2

    Bezuinigingen die terug gegeven worden? Vreemd bezuinigen hoef je niet te compenseren bij de burger. Het zal hier wel gaan hogere afdrachten aan de overheid waar de burger dan (hopelijk) iets van terug ziet via fiscale maatregelen. Vreemd dat de politiek altijd spreekt over >bezuinigen< als ze bedoelen lasten >verzwaring< voor de burger. Ik heb geleerd, dat bezuinigen betekent >minder< uitgeven. Dit minder uitgeven is een uitdaging waar geen politicus zich aan waagt, het zou hem/haar bij de volgende verkiezingen te veel stemmen kosten.

  • Tomtom1912

    Vvd en pvda maaken nederlandse volk nog dieper de schulden in aleen hun portomonee woord gevuld en van de rijken ze moeten zich kapot schaamen

Of registreer je om te kunnen reageren.