Home

Nieuws 2152 x bekeken 3 reacties

Limburg steunt ontwikkeling emissiearme stal

Maastricht - Limburg trekt 15.000 euro uit voor de ontwikkeling van een ander soort koeienstal met een emissiearme biobodem en een klimaatgestuurde bovenbouw.

In Heibloem wordt een vrijloopstal zonder ligboxen gebouwd. De koeien liggen op een zachte bodem. Gedeputeerde Van der Broeck zegt dat het project tegemoet komt aan de maatschappelijke wensen en bovendien een reëel alternatief biedt voor de gangbare stallenbouw. Het subsidiebedrag is bedoeld om meer bekendheid te geven aan het project, in samenspraak met de Limburgse Land- en Tuinbouwbond.

Laatste reacties

 • joannes

  Is ¨steunt¨ wel het goede woord voor subsidie? Je kan het beter uitdrukken met: Limburg ¨promoot ¨ en draagt bij in de (extra) kosten. Daarmee worden traditionele stallen op een achterstand gezet en krijgen een handicap wanneer de totale kosten lager uitvallen voor die emissie arme biostallen met een klimaatgestuurde bovenbouw. Politiek stuurt graag mee in het bedrijfsleven en doet dat met gewone belastingcenten die ze eerst claimen bij gewone burgers en boeren. Let dus op wanneer je gaat bouwen dat je in ieder geval een deel van je eigen belastingcenten terug krijgt anders gaan ze naar je buurman die wel oplet!

 • B bob

  Zeker de provincie Limburg moet alle zeilen bijzetten om de Land en Tuinbouw te behouden en geeft deze keer een duidelijk signaal richting deze sector!
  Er moet niet meer kortzichtig gebouwd worden maar volgens de nieuwe richtlijnen en innovatie's. De kortzichtige burgers die bij ahold hun verswaren voor een schijntje kopen betalen fors mee aan deze stimuleringsmaatregelingen en een slimme Ondernemer dient zo snel mogelijk een soortgelijk plan in om te kunnen overleven in de markt.

 • marina1904

  Die stallen laten ze altijd zien als ze pas een paar dagen in gebruik zijn maar ga maar eens kijken na een paar maanden wat een zooi het dan is. of de strooiselkosten rijzen de pan uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.