Home

Nieuws 617 x bekeken 2 reacties

'Kwaliteit rapporten NVWA voldoende'

Den Haag - De Raad van Advies van het Bureau Risicobeoordeling is tevreden over de kwaliteit van de onderzoeksrapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2011.

Dat blijkt uit een rapport dat staatssecretaris van landbouw Henk Bleker naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De adviezen van de NVWA voldoen aan de wetenschappelijke kwaliteitseisen. De kwaliteit van de controles van de NVWA heeft lange tijd onder vuur gelegen.

Laatste reacties

  • minasblunders1

    Maar eh... wie controleert deze raad dan?

  • politiek

    Die raad wordt denk ik niet gecontroleerd. Volgens mij lukt het zelfs niet om als burger /ondernemer aangifte te doen als er ergens niet conform wetgeving gewerkt/gecontroleerd wordt. Een stap verder is als je het vermoeden hebt dat er gefraudeerd wordt. Bij het NVWA dus. Onduidelijk is hoe je daar melding van moet en kunt maken ? Er vedwijnen maar teveel uitslagen controle voedselveiligheid. Met deze huidige manier van controleren zal er ook zomaar niet iets bekend of boven water komen. Gezondheidsrisico,s voor de humane sector als gevolg dus. b.v. kanker MRSA en ESBL.

Of registreer je om te kunnen reageren.