Home

Nieuws 1037 x bekeken 9 reacties

Klacht tegen Graus om antisemitisme

Maastricht - De Joodse Gemeente Limburg en de Resonansgroep Katholieke Kerk-Jodendom van het bisdom Roermond hebben een klacht ingediend tegen PVV-landbouwwoordvoerder Dion Graus in de Tweede Kamer wegens antisemitisme.
De klacht is ingediend bij het Meldpunt Discriminatie in Maastricht en gaat over uitlatingen van Graus in een uitzending van TV Limburg. Hij zegt daarin dat Joden ''dieren martelen, zogenaamd onder het mom van vrijheid van geloof''.

Volgens klagers heeft Graus daarmee joden en hun religie intens beledigd. ''Dit herinnert ons aan de Tweede Wereldoorlog'', zei voorzitter Benoit Wesly van de Joodse Gemeenschap in Limburg dinsdag. ''Het regime van Hitler begon met een verbod op ritueel slachten en eindigde met de gaskamers.''

Graus mag best tegen ritueel slachten zijn, maar zeggen dat Joden van hun godsdienst mogen martelen, is beledigend, aldus Wesly.

Laatste reacties

 • overheid

  Dion Graus,

  Niet gehinderd door enige kennis van de historie en de zeer oude wetten van de Joden. Oorzaak en gevolg zijn blijkbaar onbekende begrippen bij de oprichter van de dierenpolitie. Hoe durft ie te zeggen dat Joden dieren martelen onder het mom van de godsdienstvrijheid?

  Daarbij is de wetenschap verdeeld als het gaat over de mate van pijn en stress dat door dieren wordt ervaren bij de rituele slacht. Er zijn onderzoeksresultaten waarbij de halssnede niet meer pijn lijkt te veroorzaken dan wanneer het dier is verdoofd.

  Deze opkomende dierengodsdienst verdringt andere godsdiensten. Dan begint het gevaarlijk te worden.

 • joannes

  De vraag is was dieren martelen precies inhoud? Ik denk dat daar de kennis, het besef en de ethiek aan het, op zijn minst, veranderenen is. En dat veranderen wordt gestuurd door een kleine groep die vegetarische principes prevaleren! http://nl.wikipedia.org/wiki/Vegetarisme Het is dus eigenlijk een soort geloofs strijd waarbij het ene geloof wil domineren over andere: In dit geval vegetarisme over het joodse en islam!

 • Romeijn

  Ofwel: hoe een interessante discussie snel een kopje kleiner gemaakt kan worden...
  Alsof we in die paar duizend jaar geen vooruitgang zouden mogen boeken!

 • overheid

  @Romeijn

  De oude hoogontwikkelde Joodse godsdienst laten plaatsmaken voor nieuwe 'godsdiensten' zoals vegetarisme noem jij dan vooruitgang? De Joodse religie met haar duizenden jaar oude geschriften, gebruiken etc. is wel wat meer dan deze nieuwerwetse culte die op niets is gebaseerd.

  Daarbij gaat een godsdienst, waarbij men in een God gelooft, voor de gelovigen altijd boven wereldlijke regels. De Joden zullen dan ook nooit haar door G-d voorgeschreven koosjere leefregels inleveren omdat de opkomende seculiere machten dit voorschrijven.

  Zinloze discussie dus eigenlijk. Het gaat erom dat Dion respectloos reageert door de Joden onterect in een kwaad daglicht te stellen puur voor eigen gewin.

 • joannes

  Romeijn, als je verdiept in vegetarisme en alle jassen afdoet is het een idee, principe, geloof: niet meer en niet minder! Vlees eten of levende wezens pijn doen is door de eeuwen heen een deel van de evolutie van de mens en vele levende wezens geweest. Zoals de gehele natuur is opgebouwd uit leven wat elkaar voedt door te eten en gegeten te worden. De ontwikkeling waar jij aan refereert, is maar vanuit welk standpunt je dat ziet. Denk niet dat de gehele wereld uiteindelijk zal eindigen in vegetarisme! Er zullen vegetarische mensen vlees gaan eten en anders om voor persoonlijke keuzes die ze ook nog een ander op willen leggen!

 • info48

  Van mij mogen mensen vegetarisch eten! het is denk wel goed te bedenken dat mensen, als onderdeel van de natuur, omnivoren zijn!!! dat betekent dus dat vegetariërs een onnatuurlijk gedrag vertonen!....nogmaals van mij mogen ze maar laten ze a.u.b. ophouden met die drammerige fundamentalistische houding dat zij de natuurmensen zijn.
  wij hebben de fout gemaakt door van koeien( herbivoren) omnivoren te willen maken door het voeren van dierlijke eiwitten: BSE tot gevolg.
  De natuur laat zich schijnbaar niet ongestraft bedriegen.

 • Bison

  Joden zijn net als Muslims wat slachten betreft stuck in the past in een tijd dat er alleen messen en zwaarden gebruikt werden om elkaar en of een dier te doden.
  Die barbaarse methoden van een dier 'slachten' zijn allang achterhaald door de moderne mens maar de Joden en Muslims blijven zich verbergen zich achter de religie.

  Graus heeft echt niet veel vekeerd gezegt met foltering.
  De Joden hebben tenslotte Jezus ook gegeseld en aan het kruis genageld,..dat was nou ook niet bepaald ....vriendelijk

  Ik heb voor de rest niks tegen Joden.

 • minasblunders1

  Romeijn heeft gewoon gelijk. We hebben in dit land (in theorie) scheiding van kerk en staat. Helaas niet van geloof en politiek....

 • overheid

  Geloof / religie gaat over het dagelijks leven (en daarna)
  Politiek gaat over het dagelijks leven.
  Hoe zou je dit kunnen of willen scheiden?

  De steeds seculierder wordende maatschappij, met de economie en puur aardse zaken zoals bv. vegetarisme als heidense religievervanger, probeert deze scheiding steeds meer teweeg te brengen. Dat hiermee onrecht wordt gedaan aan de godsdienstvrijheid, of dat hiermee gediscrimineerd wordt, dat blijkt steeds meer van ondergeschikt belang. De seculiere denkwijze is immers superieur? Religie is immers ouderwets en achterhaald?

  Trieste gedachtegang. Weet wel: hoogmoed komt na de val.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.