Home

Nieuws 2 reacties

Kapotte afsluiter: schade meer dan een ton

Bakel - Een kapotte afsluiter op een biovergistingsinstallatie heeft het Bakelse bedrijf Besterd Hoeve naar eigen zeggen ongeveer 140.000 euro gekost. De afsluiter zelf kostte niet meer dan ongeveer 100 euro. Volgens de rechter moet verzekeraar Delta Lloyd voor de bedrijfsschade opdraaien.

Door de kapotte afsluiter ontstond in de vergistingsinstallatie een verkeerde verhouding van mest en glycerine, waardoor de productie van methaangas lager werd. Het bedrijf kon daardoor minder energie leveren.

Hoe groot de schadevergoeding wordt, hangt af van een nadere berekening, die op last van de rechter moet worden opgemaakt.

De rechtbank in Amsterdam moest de zaak behandelen omdat de verzekeraar en de verzekerde er onderling niet uit kwamen.

Verzekeraar Delta Lloyd was aanvankelijk niet van plan de bedrijfsschade te vergoeden, omdat dat volgens de verzekeraar buiten de polis viel. De rechter vindt echter dat de verzekeringsvoorwaarden in dit geval in het voordeel van de verzekerde moeten worden uitgelegd.

Laatste reacties

  • nnnn

  • Bison

    Verzekeraars zijn ook gewoon boeven en proberen overal onderuit te komen.
    Het zit allemaal in de bewording(kleine lettertjes) van de polis.
    Je kan met een zin wel 5 kanten uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.