Home

Nieuws 1686 x bekeken 6 reacties

Kamer verklaart Blekers natuurwet controversieel

Den Haag - De vaste Kamercommissie van landbouw heeft de natuurbeschermingswet controversieel verklaard. Het voorstel van demissionair staatssecretaris Henk Bleker zal hierdoor niet meer behandeld worden. Een brede Kamermeerderheid steunde het voorstel van PvdA-kamerlid Lutz Jacobi om het wetsvoorstel controversieel te verklaren.

Jacobi kreeg daarbij ook steun van de PVV, die eerder achter het natuurbeleid van Bleker stond. Alleen CDA heeft aangegeven het niet nodig te vinden om het wetsvoorstel controversieel te verklaren.

Het voorstel van Bleker, waarop hij veel kritiek kreeg, zal hiermee waarschijnlijk in de prullenbak verdwijnen. Potentiële regeringspartij PvdA werkt al samen met Groenlinks en D66 aan een alternatieve natuurwet.

Laatste reacties

 • joopi

  jottum :( nou dat zal weer veel goeds brengen

 • joannes

  Daar gaan we weer...... !!!

 • probe14

  En mestwet komt er ook maar niet door. veel geschreeuw maar weinig wol, onze Henk. Jammer, maar pvda lijkt stempel te gaan drukken op natuur en mestwet en overige landbouwdossiers

 • deboerklaas

  met de huidige mestwet is het landbouw areaal al natuur , zo arm als de pest !!

 • anton1937

  De PVDA misbruikt wetgeving om een wetsvoorstel niet te behandelen. Dat de natuur straks slechter af is deert de PVDA niet, nu ze denken in het kabinet te komen met Rutte. O ja die Rutte was de man van het verfoeilijke rechtse beleid, och ja dat deert niet meer als het pluch misschien begint te ruiken.Het wetsvoorstel van Bleker zou een garantie zijn geweest voor degelijk natuurbeleid, nu krijgen we weer een gevecht over slootjes en kuiltjes FOEI

 • drientje

  Het is wel een meerderheid in de kamer dat dat mens steunt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.