Home

Nieuws 370 x bekeken

Kaderrichtlijn Water in Duitse veegebieden niet haalbaar

Frankfurt am Main - De doelstelling van de Europese Kaderrichtlijn Water – 'een goede toestand van het grondwater' – is in Duitsland in veel regio's als gevolg van nitraatuitspoeling door de landbouw niet haalbaar.

Dat zegt de landbouwbevorderingsorganisatie Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft  (DLG). De doelstelling moet in 2015 zijn gehaald, maar met name in gebieden met intensieve veehouderij is dat onmogelijk, ook op grond van de uitspoeling in het verleden. "De voor de richtlijn noodzakelijke beperking van de stikstofoverschotten stelt de landbouw voor aanzienlijke problemen." DLG wil het daar echter niet bij laten en kondigt aan op de zaak te gaan studeren. De maatschappeij wil onder meer kijken hoe buurlanden het doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.