Home

Nieuws 34 reactieslaatste update:10 okt 2012

Henk Bleker nummer 1 in de Vieze 50

Amsterdam - Henk Bleker is uitgeroepen tot winnaar van de Vieze50-verkiezingen. Online stemmers beschouwen de demissionair staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie als de grootste tegenkracht van verduurzaming in 2012.

Greenpeace, Joop.nl, Vara's Vroege Vogels en Wise organiseerden de Vieze 50, de verkiezing rond de volgens hen meest vervuilende politici, belangenbehartigers en topmannen van Nederland. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen werd tweede. President-directeur van Shell Dick Benschop kwam uit op plek drie.

Bleker heeft de trofee met enigszins gespeelde tegenzin aangenomen uit handen van de organisatoren van de Vieze50.  "Bleker verspeelde in recordtijd grote delen van zorgvuldig beheerde Nederlandse natuur en verkwanselde dierenwelzijn aan de belangen van de bio-industrie. Nederland zal nog jaren de bittere vruchten van Bleker oogsten", stelt campagnedirecteur Joris Thijssen van Greenpeace. "Bleker vindt minder natuur pure winst."

De Vieze50 is een knipoog naar de Duurzame Top100, waartoe Trouw komende week de koplopers van duurzaamheid publiceert. "De honderd meest duurzame Nederlanders maken ons land samen schoner, stiller, gezonder en mooier en verdienen daar geld mee", stelt Peer de Rijk. "De vervuilers uit politiek en bedrijfsleven kosten de gemeenschap geld. Ze hebben een stevig duwtje in de goeie richting nodig."

Laatste reacties

 • c.putten

  de mensen van agrarisch nederland zijn zuinig op hun land en goed voor hun dieren,daar moeten ze de hele dag mee werken en de kost mee verdienen,dat dit ook nog het beste en goedkoopste voedsel ter wereld oplevert nemen de jury leden schijnbaar niet mee,die houden hun lui handje op om nog meer geld voor hun uitkering en natuur te krijgen,een schop onder de kont dat is wat ze verdienen.

 • Flyinghollander

  Vara/joop gesponserd van belastging geld, zijn de Nl'ders het daar wel mee eens? En als de Nederlanders weten hoeveel natuur hem financieel raakt, zou ie dan nog steeds zo 'pro' zijn.

 • Gebr.hendrikx

  Wat heeft Bleker dan verslechterd aan het dierenwelzijn?
  En wat heeft dierenwelzijn te maken met duurzaamheid?

 • Gebr.hendrikx

  In de provincie Limburg is afgelopen jaar nog veel grond aangekocht tbv natuur ipv terugpakken van natuur!

 • Boertje22

  Helemaal eens met c.putten1. Die mensen die dit bedacht hebben, hebben hele grote oogkleppen op en zien niet hoe ze heel Nederland naar de klote helpen.

 • drikhend

  Het is ieder voor zich en god voor ons allen . En meer is het hele circus van milieu en natuur niet . Er was en is al veel natuur in Nederland . In de jaren na de oorlog was voedsel belangrijk en heeft men via ontgingen en later ruilverkavelingen zaak onderhanden genomen . Nu we voldoende en betaalbaar voedsel hebben zijn we weer begonnen de zaak terug te draaien . Maar nu het geld begint op te raken is dit allemaal niet meer betaalbaar . Bij enkele gemeenten heeft men de bossen en natuur in een stichting ondergebracht . Deze vond hout kap niet meer belangrijk . De natuur moest zijn gang gaan . Nu er minder geld is is hout kap weer belangrijk want er moet geld binnen komen . De subsidie pot leeg en men rooft de bossen leeg met hout en laad een schaal armzalig bos achter . Dit geeft al aan dat het alleen om geld gaat . Geen geld dan zijn al deze lui hun baan kwijt .Als de burger dit door begint te krijgen zal hij of zij in opstand komen tegen deze subsidie banen . Veel belasting geld wat uiteindelijk tot minder zal leiden dan we al hadden aan natuur . Natuur kun je niet maken maar wat er is kan men zonder veel kosten beter onderhouden dan grote stukken met brandnetels en distels laten vol groeien met hier en daar een struik .Vraag mij af hoe lang kan men de burger voor de gek blijven houden . Bleker is daar zeer nuchter over en dus zien velen hun goed betaalde baan in gevaar komen.

 • joannes

  In Nederland gaat 50% van het inkomen naar de overheid in Singapore 20%: http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2012/10/Crisis-biedt-Unilever-kansen-1080419W/
  Het circus is een herverdelings circus waar nu woorden als ¨duurzaam¨ en ¨diervriendelijkheid ¨ zand in de ogen moeten strooien vna de burger om een amtelijk apparaat aan het werk te houden.

 • B bob

  Een terechte winnaar !

 • Nines

  Zolang Nederland nog tijd en geld heeft voor deze onzin, hoeft men nog niet te spreken over crisis.
  Greenpeace moet haar oogkleppen eens afdoen en eens beseffen dat natuur niet alleen afhankelijk is van honderden natuurgebieden in een miniscuul landje plaatsen.

 • bankivahoen

  Grappig dat de Boerderij zoiets publiceerd, hoe help ik mede de agrisector om zeep.Elk persberichtje van wakker dier,joop,en andere vroege vogels wordt klakkeloos overgenomen.Gek dat de oplage van het blad niet loopt!

 • info104

  Greenpease wil weer eens aandacht ,vele ondernemers zouden ze liever verzuipen.

 • bertes

  bleker is tof.
  weten jullie dat als er een ha goede boerengrond omgezet wordt naar bos enz.
  dat er in het buitenland 3 ha natuur kapot gemaakt moet worden, om hier de produktie die weg valt,daar op te vangen.
  dus elke ha produktie grond weg uit nederland, betekend 3 ha natuur weg in het buitenland

 • HvdR

  Eens met bankivahoen! Boerderij wordt steeds meer roeptoeter van aandacht vragende belangenorganisaties ipv een platform voor mensen die hun brood verdienen in de agrosector.
  (Ik denk stiekem dat dat komt door het hoge aandeel van het Groen en links achtige journaille dat de huidige redactie vormt. Dat itt tot de maatschappij waar GroenLinks tegenwoordig nog maar een randgroepering is...)

 • Mels

  adel,een 10 voor de waarheid!!!!!
  HvdR,veel media in dit GvergetenKland is links en zal nooit de echte waarheid vertellen,alleen hun waarheid.

 • Mozes

  Beste mensen alle informatie die relevant is voor de agrarische sector moet hier gemeld worden. Of het jullie bevalt of niet bevalt mag geen verschil maken.

 • aarthamstra1

  Nou ,nou Mozes alle informatie?? Vind het nogal selectief.

 • J@gertje

  Uit de samenstelling van de organisatoren die de 'vieze 50 verkiezing' hebben georganiseerd blijkt wel dat deze verkiezing alles behalve objectief te noemen is.
  Het had mij verder niet verbaasd dat wakker dier hier ook een aandeel aan zou hebben gehad.
  Deze hele verkiezing kan dus zo de prullenbak in.

 • Mels

  J@gertje,het stof is net opgetrokken,ik heb er een grote prop van gemaakt en die met een sierlijke boog,nou ja,je snap het wel........

 • J@gertje

  Mels, ;-)

 • T@deler

  Voor mij is deze verkiezing net zo betrouwbaar als de onderzoeken ven Diederik Stapel.
  Ze kunnen de uitslag manipuleren en het gaat alleen nog maar om hun afkeer tegen een persoon te openbaren.
  En wie luistert er nu van 8 tot 10 uur op zondagmorgen 'Vroege Vogels'?
  Daarom is het erg belangrijk dat dit persbericht wordt geplaatst.
  Morgen ook nog gratis aandacht in alle dagbladen en iedereen is tevreden.
  De grootste viespeuk van Nederland, hoe bedenken ze het.
  Is er ook iemand die mij vertellen kan hoeveel mensen gestemd hebben?

 • HvdR

  Lees hoe Simon Rozendaal de vloer aanveegt met De topvijftig van vieze Nederlanders, die een inkijkje biedt in de denkwereld van de milieubeweging: http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Simon-Rozendaal/350341/Hoera-ik-ben-een-vieze-Nederlander.htm

 • joannes

  HvdR interessant Dat van Simon Rozendaal! Wanneer je naar de verkiezing kijkt is het natuurlijk 2 x niets. Totaal 3000 stemmers waarvan 1400 op Bleker hebben gestemd. in een land van ...... 16 mlj inwoners http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/cijfers/extra/bevolkingsteller.htm waarvan 4% bijna 700.000 mensen in de land en tuinbouw werkt en voor een belangrijk deel voor de deviezen zorgt. Die jury moet zich schamen dat ze daar een, nb autoriteit: minister, voor hebben misbruikt met al hun status die ze hebben op de universiteit, media of wat dan ook!

  Rosalie Smit, jury-voorzitter, voorzitter fondsorganisatie XminY, zie www.xminy.nl
  Bondine Kloostra, advocate, zie http://www.vandenbiesenboesveld.nl/ned/bondine_ned.htm
  Hein-Anton van der Heijden, politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam, zie http://home.medewerker.uva.nl/h.a.b.vanderheijden/
  Johan Frijns, directeur Banktrack, zie http://www.banktrack.org/show/pages/staff
  Peer de Rijk, directeur WISE, zie www.peerderijk.nl
  Joris Thijssen, campagnedirecteur Greenpeace Nederland, zie www.greenpeace.nl
  Menno Bentveld, presentator Vara's Vroege Vogels, zie http://vroegevogels.vara.nl/

 • Ross

  Duurzaam wordt zo wel heel verkeerd uitgelegd.
  Henk ga zo door mijn stem heb je!!!(maar dan positief).

 • Koeienboer

  BOERDERIJ: graag alle nieuwsitems die van de sites of via persberichten van zgn 'natuur/dier' organisaties gekopierd worden voorzien van koptekst: SPONSORING DOOR BOERDERIJ

 • anton1937

  Zeer onterecht om Henk Bleker een viezerik te noemen. Zijn natuurbeleid is en was open en constructief. De EVZ's afschaffen is helder en juist voor de natuur, daardoor kun je het beleid richten op de grotere ecologische hoofdstructuur en ophouden met het muggensifters beleid van natuur en milieu.Het dierenwelzijn is juist door Bleker goed aangepakt, hij heeft alle wetgeving uit het verleden op touwgezet en uitgevoerd. Bleker verdient een bos bloemen voor zijn natuur en dierenwelzijnsbeleid en geen trap na.

 • huisvader

  Hij het anders een mooi lekker jong mokkeltsie

 • Elevage

  bij de kop 'Vieze 50' denk ik aan ouwe opaatjes die al rochelend met hun pruimtabak ergens tegen een lantaarnpaal staan te pissen.............

 • joannes

  Het het verhaal is een opgezet door linkse idealisten die met 1400 stemmen en een veel sponsergeld een soort beschadigings aktie organiseren in een land met 16 mlj inwoners die zich niet laten horen. Het krijgt allemaal veel te veel aandacht! We zouden het met z´n allen moeten negeren!

 • politiek

  Helaas moet ik Bleker toch , met stip ! , op 1 zetten. Veel ( toekomstige ) wetgeving wat goed op koers lag is door Bleker verbroken. Zeer beslist heeft hij hiermede de agrarische sector GEEN dienst bewezen. Eerder het tegenovergestelde. Waardering en begrip naar elkaar , tussen boer en burger , is hiermede alleen maar verder beschadigd. Zeer duidelijk was de richting welke de maatschappij op wilde. Dit heeft totaal niets met directe verspilling van miljoenen euro,s te maken bij de directe uitvoering. Eerder het tegenovergestelde. Door het optreden en handelen van Bleker is er enorm veel geld verspild en voor zeer velen , ook agrariers die in de buurd wonen en werken van een ecologische zone of iets dergelijks nog meer onduidelijkheid. Toekomst hoe en waar ! . Te waarderen is wel van de heer Bleker dat hij zijn ,,prijs,, persoonlijk in ontvangst nam.

 • gerardb

  Henk is tot nu toe 1 van de besten!!!!!! Met stip!!

 • Sietse

  Beste Boerderij redactie,

  Deze berichten over de agrarische sector vind ik erg jammer en helemaal niet goed voor ons imago. In mijn ogen heeft Henk Bleker veel goede dingen gedaan voor de sector, alleen denk ik niet altijd even goed uitgelegd door de media. Dit komt vaak doordat feiten verdraaid worden of, door onwetendheid, halve waarheden worden verteld. Het is logisch dat buitenstaanders dit klakkeloos aannemen.

  Maar gelukkig zijn jullie als ''de Boerderij redactie'' ook heel goed in het organiseren van bijeenkomsten. Interessante thema's voor veehouders met verschillende ''belangrijke'' persoonlijkheden uit de sector. Maar ik wil jullie toch dringend vragen, en ik hoop meerderen met mij, om op korte termijn een bijeenkomst te organiseren met de partijen die op een negatieve manier tegen de sector aankijken / schoppen.
  Ga de dialoog aan! Ik zal er zijn en ik denk vele collega veehouders met mij! Maar het moet georganiseerd worden en ik denk dat jullie daar de geschikte partij voor zijn!!!

  Ik hoor graag wat jullie met dit voorstel doen!

  Vriendelijke groet,

 • theorikyreintjes1

  Als je wilt ingrijpen in door geslagen natuurontwikkelingen wordt je voor vuile vis uit gemaakt! We hebben veel geleerd over de zure regen! De bossen geen daardoor dood. Nee, het was en is nog steeds, grote verwaarlozing! En andere de schuld geven, om die weer onder uit te halen. Natuur en milieu verzinnen problemen om hun slag te slaan. De geloofwaardiheid is daardoor verdwenen1
  Voor ons is een goed milieu zeer belangrijk. Maar geen verwaarloosde troep!!

 • peter63

  Henk was de eerste die niet geil werd van groen!!!!! Al zijn voorgangers waren schijters ze waren bang van die groene maffia. Henk voor mij had je nog wel 10 jaar aan het roer mogen staan

 • BoB de Bakker

  Helemaal met Sietse eens al zal het wel moeilijk worden om de 'groene rakkers' te overtuigen. Het begint al op de basisschool, een vogeltje in een kooi is mooier dan een kip in een ... enz enz. Hier zal men moeten beginnen. Dertig jaar geleden kreeg ik op de MAS al les van een groene leraar en dat is alleen maar erger geworden.

Laad alle reacties (30)

Of registreer je om te kunnen reageren.