Home

Nieuws 2 reacties

Handelsmissie naar Noord-Korea

Den Haag - Een delegatie van Nederlandse ambtenaren en vertegenwoordigers van de agrarische sector reist half oktober naar Noord-Korea voor de eerste handelsmissie naar dat land.

Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

De delegatie gaat zich oriënteren op de economische mogelijkheden in het communistische land. Van een echte handelsmissie is volgens de woordvoerder nog geen sprake, aangezien Noord-Korea nauwelijks bedrijven of geld heeft. "Maar als er een economische opening komt, hebben we in ieder geval al contacten gelegd", aldus de woordvoerder.

De missie heeft volgens het ministerie behalve een economische ook een humanitaire kant: "Er is tekort aan voedsel in Noord-Korea en zaadveredelingsbedrijven kunnen bijvoorbeeld bekijken of de oogst daar productiever kan." In het geïsoleerde, stalinistische Noord-Korea is volgens schattingen van de Verenigde Naties een derde van de bevolking ondervoed.

Laatste reacties

  • joannes

    Dat de Nederlanders, vooral agrarische, scherp zijn op export kansen! Laat de kaas niet van je brood eten!

  • ed12345

    Joannes ik denk niet dat exporteren het probleem is maar de centjes of goederen als betaling kon wel eens een zeer groot probleem zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.