Home

Nieuws 531 x bekeken 1 reactie

Grootscheeps explosiealarm bij Kraft Foods in Nedersaksen

Bad Fallingbostel - De brandweer in Bad Fallingbostel in Nedersaksen probeert met man en macht bij een fabriek van Kraft Foods te voorkomen dat een tank met een mengsel natronloog en salpeterzuur explodeert.

Het personeel en 1.800 onwonenden zijn maandagavond geëvacueerd, toen een gifwolk vrijkwam. De vermenging van de twee stoffen in de tank is te wijten aan een fout van het personeel. Medewerkers hadden in een tank met 14.000 liter natronloog per abuis 10.000 liter salpeterzuur gegooid. De temperatuur van het mengsel steeg daardoor van 30 naar tegen de 100 graden. Exploderen van de tank tracht de brandweer te voorkomen door deze van buiten af met water af te koelen. De frabriek van Kraft Foods in Bad Fallingbostel is de grootste van het het concern buiten de USA. Kraft Foods maakt in de vestiging onder meer kaas en gemaksvoedselproducten.

Eén reactie

  • B bob

    Dat krijg je als je in het productieproces erg gevaarlijke giftige stoffen nodig hebt ! Geef mij maar een voedingsindustrie zonder chemisch troep.

Of registreer je om te kunnen reageren.