Home

Nieuws 784 x bekeken

Graszaadconcern DLF-Trifolium betaalt leveranciers meer dan ooit

Roskilde - Graszaadconcern DLF-Trifolium - moederbedrijf van het Nederlandse Innoseeds - heeft in 2011/12 buitengewoon florissant gedraaid. Volgens het dinsdag door het Deense bedrijf aan de ruim 4.000 leden-leveranciers voorgelegde jaarverslag werden voor gras- en klaverzaden nooit eerder zo hoge voorschotprijzen uitbetaald.

Het resultaat op de onderste lijn steeg bovendien met 300 procent naar 18 miljoen euro. Aan nabetalingen wordt daarvan 11,5 miljoen direct doorgesluisd naar de telers. De omzet nam ten opzichte van 2010/11 met ruim 19 miljoen euro toe naar ruim 307 miljoen euro. Volgens ondernemingsbestuursvoorzitter Benny Kirkebække Christensen is een en ander gerealiseerd op een markt die er in feite helemaal niet zo goed uitzag vanwege een dalende vraag. "Maar tegelijkertijd konden we hogere graanprijzen noteren en kleinere zaadvoorraden. Vanuit die positie konden we aanzienlijke prijsstijgingen doordrukken." Christensen houdt zich op de vlakte over de markt in het nieuwe bedrijfsjaar. Dat het moeilijk zal worden om 2011/12 te overtreffen erkent hij wel. DLF-Trofolium heeft een aandeel van 20 procent op de globale markt voor gras- en klaverzaden.

Of registreer je om te kunnen reageren.