Home

Nieuws 521 x bekeken

Goed kwartaal Bayer Cropscience

Monheim – Bayer Cropscience heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 1,64 miljard euro, 19 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. De Duitse producent van zaaigoed, zaadbehandelingsmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen zag sterke groei van vooral zaaigoed in met name Noord-Amerika en Europa.

Cropscience presteert beter dan de Bayer Groep als geheel. De Bayer Groep zag als geheel de omzet met 11,5 procent toenemen. De totale brutowinst daalde bijna een kwart tot 838 miljoen euro maar Cropscience realiseerde door grotere verkoopvolumes juist een winststijging van 14,5 procent tot 189 miljoen bruto. Bayer maakte dinsdag ook bekend dat het vitaminemaker Schiff voor 920 miljoen euro gaat kopen.
Hoewel de belangrijkste verbetering te zien was in Noord-Amerika en Europa boekte Cropscience ook in de divisie voor Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten een omzetgroei van meer dan 10 procent. De verkopen worden ondersteund door betrekkelijk hoge prijzen voor granen en oliezaden. Cropscience verwacht veel van de nieuwe producten die tot 2016 worden gelanceerd. Cropscience verwacht dat de producten zullen in potentie 4 miljard euro omzet genereren.
De afzet van zaaigoed is gestegen met een substantiële 39 procent. In Noord-Amerika liepen de verkopen van koolzaad goed. De afzet van zaaigoed profiteert ook van hoge prijzen die leiden tot areaaluitbreidingen. Zaaigoed was vorig jaar goed voor 13 procent van de Cropscience-omzet maar het bedrijf wil dit aandeel voor 2016 vergroten tot 20 procent.
Bij de gewasbeschermingsmiddelen steeg de afzet van fungiciden (+15,5 procent) terwijl de verkopen van insecticiden en herbiciden met respectievelijk 7,5 en 4,3 procent is toegenomen. De afzet van een vrij nieuw product, zaadbehandeling, nam met 24 procent toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.